Hlavní obsah

Švédští spoluhráči se málem porvali

GELSENKIRCHEN

Hodně napjatá atmosféra panuje ve švédském fotbalovém týmu po ,ponižující' sobotní bezgólové remíze s Trinidadem a Tobagem. Ke klidu přitom Seveřanům na šampionátu rozhodně nepřidává staronový konflikt, který vypukl mezi kapitánem Olofem Mellbergem a jednou z největších opor Fredrikem Ljungbergem. Švédská média informovala, že oba fotbalisté se v šatně po zápase "pohádali, málem porvali".

Článek

Vedení švédské výpravy celou věc nechtělo příliš komentovat. Nakonec ale v pondělí neochotně potvrdilo, že se nejedná o žádnou fámu. "Proběhla vzrušená slovní výměna, ale teď je vše zapomenuto a jedeme dál jako obvykle," prohlásil tiskový mluvčí týmu Thomas Saleteg. Jeho prohlášení lze však podle mínění skandinávského tisku věřit jen ve velmi omezené míře.

Myšlenky skandinávských fotbalových fanoušků totiž okamžitě sklouzly k minulému šampionátu v Japonsku v roce 2002, kde se oba sokové dokonce skutečně poprali, a to při tréninku přímo před zraky televizních kamer.

Po úvodním zápase vyšlo najevo dokonce i to, že mezi Mellbergem a Ljungbergem to jiskřilo již při tréninku minulou středu. První z explozí pak nastala ve chvíli, kdy se po nezdařené premiéře Ljungberg nechvalně vyjádřil o Mellbergově výkonu.

Nervozitu může ze Švédů setřást jen čtvrteční vítězství nad Paraguají, jež by jim zachovalo šanci na postup. Úvodní ztráta jejich postupové ambice výrazně zkomplikovala. Pohodový obraz kamarádského týmu, který jeho vedení vytvářelo po dobu celé přípravy na fotbalový svátek, však v Německu vzal za své rychleji, než si kterýkoli z fanoušků mohl myslet.

Reklama

Související témata: