Hlavní obsah

Francouzský tisk zklamala remíza i předvedená hra

PAŘÍŽ

Francouzský tisk zklamala bezbranková remíza i výkon fotbalové reprezentace v úterním zápase se Švýcary na mistrovství světa. Ze středečních komentářů čiší obavy, zda se vůbec Francouzům podaří postoupit ze skupiny, v níž jsou jejich dalšími soupeři Jižní Korea a Togo. Podle listu Le Figaro mužstvu chyběl rytmus a imaginace, prakticky si nevytvořilo žádné příležitosti, hráči neukázali nic nebo skoro nic.

Článek

Sportovní list L´Équipe píše, že Francie se ještě může zvednout, ale že úterní zápas nedal žádné záruky, že se tak stane. Málo svěžesti, příliš málo inspirace a pojiva (mezi hráči), příliš mnoho neobratnosti, ani zbla schopnosti se vzepřít, hodnotí deník mužstvo, kterému podle něho chybí sebedůvěra.

Z francouzských hráčů se mu nejvíc líbil Makelele, naopak zklamání vyslovuje L´Équipe - podobně jako většina dalších listů - nad výkonem Ribéryho, od něhož si Francie slibovala oživení hry.

Velmi ostrý tón zvolil Le Parisien, podle kterého v mužstvu zjevně nic nefunguje a jeho hra nikdy nebyla tak fádní, pomalá a předvídatelná. "S pěti hráči nad 32 let toto mužstvo spíš připomíná Rolling Stones na turné na rozloučenou," napsal deník, který také vyslovil podivení nad tím, že sami francouzští hráči hodnotili svůj výkon v podstatě jako dobrý. Stejně jako další deníky připomněl, že Francie vstřelila na mistrovství světa naposledy gól ve finále v roce 1998, které vyhrála.

Podle France soir je tato remíza k pláči a další zápasy "modrých" budou velmi obtížné. Francie je v podstatě odsouzena k tomu, aby další dva zápasy vyhrála, chce-li ze skupiny postoupit, uvedl list.

Reklama

Související témata: