Hlavní obsah

Kapitán bez sedmičky nahoře

WESTERBURG

Úterní volné odpoledne si kapitán české reprezentace příliš Tomáš Galásek neužil. "Nebylo to nic příjemného," odpověděl na dotaz, co dělal. "Pořád mě bolel zub, tak jsem v nedalekém Limburgu navštívil zubaře a ztratil jsem sedmičku nahoře," prozradil. Problémy se zuby ho prý trápily už delší dobu.

Článek

"Chtěl jsem to řešit a naštěstí mě vysvobodili od bolesti," líčil třiatřicetiletý pilíř defenzívy ve středové řadě. V životě už si se zuby užil svoje, proto panický strach ze zubařského křesla nemá. "Vím, že mi tam vždycky pomůžou, tak už se nebojím. Za ta léta jsem si zvykl," dodal s úsměvem.

Když se vrátil do hotelu Lindner, bolest trochu ustoupila. Mohl se s ostatními dívat na večerní zápas Brazilců. "Hodně mě zajímalo, jak budou hrát. Nakonec to byl solidní zápas, ale výkon Chorvatů byla taky kvalitní," prohlásila nová posila Norimberku.

"Ale rozhodně jsem se na Brazilce nedíval jako na našeho potenciálního soupeře v osmifinále. Tak daleko nekoukám, nejdřív musíme postoupit. Na druhou stranu bych si proti nim rád zahrál, protože proti takovým týmům nenastupujete každý den," uvažoval Galásek. Po večerním utkání se mu prý usínalo dobře. "Doufám, že už budu mít konečně pokoj."

Marody se snaží povzbuzvat

Včera už naplno trénoval a litoval, že proti Ghaně nastoupí mužstvo bez pilířů ofenzívy Kollera s Barošem. "Nebudeme si nic nalhávat, je to veliké oslabení. Na Honzovi je de facto postavena naše hra i taktika, moc těžko se odstavuje. Milan zase využívá svou rychlost při brejcích," tvrdil záložník, jenž předchozích šest sezón působil v Ajaxu Amsterdam.

Přesto věří, že na hrotu s Lokvencem slabší nebudeme. "Vráťa už odehrál dost důležitých zápasů, teď proti USA druhý poločas. Měl by se s tím vyrovnat a Honzu na hrotu zastoupit. Navíc tady máme i další hráče, kteří jsou ochotni na hřišti nechat život."

Celé mužstvo se podle Galáska snaží marody psychicky povzbuzovat. "Nezbývá nám než doufat, že se jejich stav bude den ode dne zlepšovat a věřit, že nám tady ještě pomohou. Nejtěžší je to samozřejmě pro ně dva, musí se s tím nějak vyrovnat," přiznal kapitán.

Ve svých myšlenkách už se ubírá k našemu sobotnímu soupeři Ghaně. "Ve čtvrtek na taktické přípravě se dozvíme víc, uvidíme i nějaké video. Ale co jsem měl možnost vidět, tak je to silný tým. Fyzicky i technicky hodně vyspělý, takticky možná trochu méně. A navíc jsou daleko víc než my zvyklí na ta obrovská vedra. S Pobřežím slonoviny jsou to podle mě nejlepší africké týmy na šampionátu," uzavřel Galásek.

Reklama