Hlavní obsah

Duel s Ghanou je za dveřmi, Češi se stěhují k Rýnu

WESTERBURG

Druhý zápas českého týmu se přiblížil. Už v pátek před polednem zamíří výprava z hotelu Lindner u Wiesensee do Kolína nad Rýnem, kde se ubytuje v hotelu Intercontinental. Vpodvečer je na programu oficiální předzápasový trénink na stadiónu Rhein Energie. Sobotní utkání začíná v 18 hodin.

Článek

Dlouhé týdny řešila FIFA barvu dresů obou týmů. "Ghana bude hrát celá v bílém. V našem případě se řešila kombinace červené. Chtěli jsme nastoupit kompletně v červené barvě, ale FIFA nám to neumožnila. Hrát budeme v červených dresech, modrých trenýrkách a modrých stulpnách," řekl tiskový mluvčí výpravy Lukáš Tuček. V takové kombinaci český tým dosud nikdy v historii nenastoupil k žádnému oficiálnímu utkání.

Zápas bude řídit argentinský rozhodčí Horácio Elizondo, který řídil zahajovací utkání Německa s Kostarikou.

Z Wiesensee do Kolína nad Rýnem je to 111 km. Týmový autobus povede od hotelu policejní eskorta. Na hranicích spolkové země Porýní-Falc se Severním Porýním-Vestfálskem si ho policisté předají.

Barošova bolest možná od páteře

S týmem jedou oba marodi Jan Koller a Milan Baroš. "Samozřejmě budou mít svůj individuální léčebný program," dodal tiskový mluvčí. I když stav obou je zase o něco lepší, rozhodně proti Ghaně ani jeden z nich nenastoupí.

Ve čtvrtek netrénovali, oba se věnovali pouze regeneraci v hotelu. Ve středu večer oba v hotelu Lindner navštívil specialista Thomas Velber z Kolína nad Rýnem a spolu s lékaři reprezentace vymýšleli, jak dát oba útočníky co nejrychleji do pořádku. "Další informace o jejich zdravotním stavu nebudeme poskytovat do pondělí, kdy absolvují další vyšetření," vysvětlil mluvčí reprezentace Lukáš Tuček.

Koller by s lehkým tréninkem mohl začít v neděli po návratu do westerburského centra. Samozřejmě pokud to situace dovolí. Odborník z Kolína nad Rýnem při středeční návštěvě a vyšetření Baroše na hotelu zjistil, že problémy s velkou bolestí mohou pocházet také od páteře. Zatímco Baroš podle zákulisních informací není v nejlepší pohodě, jeho kolega Koller věří, že si na šampionátu ještě zahraje. V pondělí se oba podrobí dalšímu vyšetření, které by mělo ukázat jejich aktuální zdravotní stav.

V pátek dostanou hráči další informace o africkém soupeři. Na dnešním tréninku už nebude trenér zkoušet nic nového, půjde jen o seznámení s prostředím. "Stadión v Kolíně nad Rýnem je pěkný, ale to platí o všech, na nichž se hraje šampionát. Určitě by bylo příjemné, kdyby nepálilo slunce a bylo pod mrakem jako při čtvrtečním tréninku," přál si Tomáš Rosický.

Reklama

Související témata: