Hlavní obsah

Čechy porazíme, věří zástupci Ghany

KOLÍN NAD RÝNEM

S optimismem jdou do sobotního utkání proti České republice fotbalisté Ghany. Ti sice své první utkání na šampionátu proti Itálii prohráli, proti dalšímu evropskému celku si však věří. "Jsme velice soustředění, po prohře s Itálií musíme zabrat. Proti České republice chceme vyhrát," varoval na páteční tiskové konferenci prezident ghanského fotbalu Kwesi Nyantakayi.

Článek

Přestože z prvního vystoupení na šampionátu odešli fotbalisté Ghany poraženi, není jejich trenér Radomír Dujkovič skleslý. "Jsem velice spokojený s každým hráčem. Udělali co mohli, jen jsme nedali góly. Doufám, že proti Česku nějaké góly vstřelíme," věří kouč.

Itálie je pokládána za favorita skupiny, přesto český celek po jasné výhře nad USA budí respekt. "Češi mají výborné individuality. Sice nemůžou počítat s Kollerem a Barošem, ale pořád zbývá jednadvacet nebezpečných hráčů. Ale oni hrají týmově, nezáleží na sestavě," uvedl šedesátiletý srbský trenér. "Soupeř má jedinou výhodu - na rozdíl od nás má tři body. Bude to pro nás těžké, stejně tak jako pro soupeře. Nějaké góly ale na rozdíl od zápasu s Itálií dáme. Jsme soutěživý tým a nevzdáváme se před zápasem," dodal.

Klíčem střelba z dálky

Fotbalisté Ghany věří v podporu kolínského publika a chtějí uspět kompaktní hrou. Silnou středovou řadu českých fotbalistů vidí jako největší hrozbu soupeře. "Mají Poborského a Rosického. Ale my máme také kvalitní středovou řadu," upozorňuje kapitán Ghany Steven Appiah.

K ozdobám českého celku patří tradičně pevná obrana. "Možná bychom měli střílet víc z dálky. Michaela Essiena jsem se ale neptal, jak výborného Petra Čecha překonat," vzpomněl Appiah na spoluhráče české gólmanské jedničky z Chelsea.

Zápas Česko - Ghana startuje v Kolíně nad Rýnem v sobotu v 18:00.

Reklama

Související témata: