Hlavní obsah

Po druhém gólu už to nešlo, uznal Brückner

KOLÍN NAD RÝNEM

Tvrdé procitnutí z postupové euforie po výhře nad USA mají za sebou čeští fotbalisté. Ve druhém vystoupení na šampionátu prohráli v sobotu 0:2 s Ghanou, když jejich africký soupeř mohl nastřílet ještě víc gólů. Těm zabránil několika skvělými zákroky Petr Čech. "Po vyloučení to už byla hra na riziko," říkal trenér Karel Brückner.

Článek

"Musím soupeři pogratulovat za jeho velkou útočnou kvalitu. Pro nás se zápas nevyvíjel dobře, úvodní branka hodně poznamenala naše záměry. Pořád jsme museli otvírat hru a to byla voda na mlýn soupeře," litoval na pozápasové tiskové konferenci trenér Česka Karel Brückner. "Po vyloučení to už byla hra na riziko. Po druhém gólu to už nešlo, soupeře měl ještě daleko víc šancí," dodal zkušený lodivod.

Mnohem lepší náladu měl pochopitelně srbský kouč Ghany Ratomír Dujkovič, který přišel na tiskovku zahalený do ghanské vlajky. "Vítězství jsme si zasloužili, mohli jsme dokonce vyhrát větším rozdílem. Jsme rádi, že dál žijeme, bylo to důležité pro morálku týmu. Jsem překvapený, že to skončilo jenom o dva góly. Musím smeknout před Petrem Čechem," uvedl neskromně trenér Ghany.

Zápas MS Česko vs. Ghana na Sport.cz:
ON-LINEČesko - Ghana
REFERÁTGhana zaskočila českého favorita
TRENÉRBrückner: Po druhém gólu už to nešlo

Mužem zápasu byl vyhlášený Michael Essien. Hvězda ghanského výběru přišla na tiskovku v dresu spoluhráče z Chelsea Petra Čecha. "Když jsme vedli 1:0, tak jsme byli nahoře. Věděli jsme, že můžeme přidat další gól, což se nám nakonec podařilo. Je to vítězství našeho týmu, celé země a afrického kontinentu," liboval si po výhře Essien.

Africký celek tak zvýšil své naděje na postup ze základní skupiny, navíc hraje poslední zápas proti USA. Američané v úvodním utkání prohráli s Českem 0:3. Češi musejí proti Itálii uspět, pokud se nechtějí s šampionátem rozloučit už po třech duelech.

Reklama

Související témata: