Hlavní obsah

Podle Italů spáchali čeští fotbalisté proti Ghaně harakiri

ŘÍM

Za "české harakiri" označil italský sportovní deník Gazzetta dello Sport sobotní porážku české reprezentace od Ghany na fotbalovém mistrovství světa. Tisk v zemi příštího soupeře Brücknerova výběru vyzdvihuje výkon ghanských fotbalistů a zároveň lituje remízy italského mužstva s Američany. Ta nutí Italy, aby ve čtvrtečním zápase s Čechy přinejhorším remizovali.

Článek

"Výsledek 1:1 nás sice vynáší do čela skupiny E, ale příští zápas bude nebezpečný a jeho výsledek nepředvídatelný," napsala Gazzetta dello Sport. Vítězství Ghany bylo pro list překvapením, ale stejně jako další deníky konstatuje, že od ještě větší porážky zachránil český tým jen brankář Čech. Podle Gazzetty se na konci prvního poločasu zdálo, že Češi budou schopni ve druhé půli najít správný recept, ale nestalo se. Brankář Čech byl neustále nucen se překonávat.

"Ve čtvrtek by (Italům) stačila remíza, ale je dobré pomýšlet na vítězství," napsal dále deník. Podle La Stampa je čtvrteční zápas v každém případě nebezpečný: "Pravda, stačí bod. Ale ne na to, abychom se v osmifinále vyhnuli Brazílii".

La Repubblica píše, že Ghana podala skvělý výkon. Češi byli převálcováni, byli pomalí, upracovaní, často je zachraňoval jen velký výkon brankáře.

Zápas MS Česko vs. Ghana na Sport.cz:
ON-LINEČesko - Ghana
REFERÁTGhana zaskočila českého favorita
TRENÉRBrückner: Po druhém gólu už to nešlo
OSLAVYAfrické "Brazilce" oslavoval celý kontinent
ZRANĚNÝByla to bezmoc, říkal Koller
TISKItalové označili český výkon za "harakiri"

Deníky vesměs kriticky hodnotí zápas Itálie - USA, který skončil 1:1 a v němž byli vyloučeni tři hráči. Všechny tvrdě odsoudily faul De Rossiho na McBridea, po němž tekla Američanovi krev a Ital viděl červenou kartu. La Stampa označila úder loktem za nejhorší gesto celého šampionátu.

Podle Gazzetty dello Sport by i psychoterapeut obtížně vysvětloval proměnu Italů oproti prvnímu zápasu s Ghanou (2:0). Italové se nechali překvapit, sice se pak snažili, ale tlak zvyšoval počet chyb. Tisk se shodl, že se Itálie vrátila na zem a zkomplikovala si život.

Reklama

Související témata: