Hlavní obsah

Fotbalisté se dočkali volného dnu, na odpočinek se těšili

WESTERBURG

Čeští fotbaloví reprezentanti se po necelých dvou týdnech strávených na světovém šampionátu v Německu poprvé dočkali vysněného volna. Fotbalové starosti můžou aspoň částečně vypudit ze svých myšlenek právě v pondělí, tři dny před závěrečným utkáním základní skupiny s Itálií, v němž se bude rozhodovat o dalším osudu českého týmu na mistrovství.

Článek

Reprezentanti se shodovali, že je druhý zápas na mistrovství proti Ghaně v sobotu vyčerpal, dnešní den bez plnění tréninkových povinností jim proto přišel vhod. "Nic zvláštního ani neplánuju. Určitě zajdu na regeneraci, rodiče ani přítelkyně zřejmě nepřijedou. Budu už myslet hlavně na Itálii," nastínil svůj program záložník Tomáš Rosický, který odehrál bez střídání oba zápasy s USA i Ghanou.

Podobný plán jako Rosický měli i další středopolaři Jan Polák s Jaroslavem Plašilem. Záložník Monaka Plašil také patří k nejvytíženějším hráčům českého týmu, proto rovněž plánoval sladké lenošení. "Myslím, že ani na svůj oblíbený golf s klukama nevyrazím. Jsem hodně unavený, takže zůstanu spíš na hotelu a budu odpočívat," řekl novinářům Plašil.

Jeho spolunocležník z hotelového pokoje Polák se nemohl dočkat, až se pořádně vyspí. "Den volna se teď určitě hodí, odpočineme si fyzicky i psychicky. Proti Ghaně jsem sice v sobotu sice hrál jen druhý poločas, ale i tak jsem toho měl dost. Proto budu odpočívat a hlavně také spát, pak zajdu určitě i k masérům a do bazénu," plánovala opora Norimberku.

Na golfu bude plno

Stopeři David Rozehnal a Tomáš Ujfaluši naopak počítali s tím, že část volna stráví i aktivním odpočinkem. "Když moc dlouho ležím, tak mi to už nedělá moc dobře. Dopoledne budu relaxovat, ale po obědě určitě vyrazím za nějakým pohybem, možná na kolo nebo do bazénu," řekl Rozehnal.

Ujfaluši kvůli vyloučení v utkání s Ghanou hrát ve čtvrtek proti Italům nemůže, ale jeho dnešní náplň se od ostatních spoluhráčů příliš lišit nebude. "Nejprve si chci na hotelu trochu odpočinout, ale pak se buď pojedu projet na kole kolem jezera, nebo na golf," podotkl Ujfaluši.

Právě partička golfu zřejmě v pondělí nezabaví jen Ujfalušiho. Na dvě golfová hřiště, která obklopují hotel Lindner, kde fotbalisté bydlí, vyrazí více reprezentantů. Vášnivým golfistou je například záložník Karel Poborský, na green zřejmě zavítají i ofenzivní záložník Marek Heinz a gólmani Petr Čech s Jaromírem Blažkem. "Byli jsme hrát s klukama nedávno a ani jsme nepoztráceli moc míčků," hodnotil s úsměvem svoji golfovou formu Čech.

Skupinka karbaníků kolem Jiřího Štajnera, Pavla Mareše a Jana Kollera zřejmě zase většinu dnešního dne stráví nad kartami, útočník Vratislav Lokvenc se jako jeden z mála uvidí se svými příbuznými. "Přijedou sem můj otec se sestrou, pojedeme se podívat asi někam po okolí," plánoval Lokvenc, kterého z utkání proti Itálii vyřadily dvě žluté karty.

Reklama

Související témata: