Hlavní obsah

Brazilec Fred musel vrátit míč, kterým dal gól Australanům

MNICHOV

Brazilský útočník Fred si chtěl po nedělním utkání s Austrálií ponechat míč a památku na svůj první gól na mistrovství světa darovat otci. Cenný suvenýr pronesl až do kabiny, ale mezinárodní fotbalová federace FIFA mu nakonec míč zase sebrala.

Článek

Dvaadvacetiletý útočník Lyonu se trefil v poslední minutě utkání skupiny F a uzavřel tak vítězství Brazílie na 2:0. "Jsem přešťastný. Vezmu ten míč pro svého otce, který mě vždycky v mé kariéře podporoval," řekl Fred novinářům po utkání.

S míčem se mu podařilo uniknout německému rozhodčímu Markusi Merkovi, spolupracovník FIFA ovšem později přišel do brazilské kabiny a míč zase Fredovi vzal. "Domnívám se, že FIFA bude míče dražit," litoval zklamaný fotbalista. Podle agentury SID si ale jeden "povolený" míč pro brazilský tým už před Fredem odnesl někdo jiný.

Na každý zápas je připraveno patnáct míčů s vyznačeným místem a datem utkání. Jejich další využití je předem dané: šest míčů dostane dodavatel vybavení Adidas, tři sponzor Coca-Cola, po jednom míči si pak ponechá každý ze soupeřů, FIFA a němečtí organizátoři. Co se ale děje se zbývajícími dvěma míči, není dosud jasné; pravděpodobně ale budou skutečně vydraženy na dobročinné účely.

Reklama

Související témata: