Hlavní obsah

Fotbal MS on-line: Portugalsko vs. Mexiko

PRAHA

Poslední zápasy v základní skupině MS čekají ve středu odpoledne účastníky "déčka". Již jistě postupující Portugalci se v Gelsenkirchenu utkají s Mexikem, hráče Angoly, kteří sice ještě nedali gól, ale stále mají postupovou naději, čeká Írán. Sledujte zápas Portugalsko vs. Mexiko v on-line reportáži na Sport.cz.

Článek

Postup Angoly, která je druhým nejníže položeným týmem žebříčku FIFA z 32 účastníků závěrečného turnaje, by byl obrovskou senzací. Stane se tak, pokud ve středu ve svém závěrečném utkání skupiny D v optimálním případě porazí Írán o dvě branky a Mexičané stejným rozdílem prohrají s Portugalskem.

Portugalci, kteří už mají postup jistý, ovšem myslí především na sebe. Tři jejich opory Deco, Costinha a Pauleta mají na kontě žlutou kartu a kouč Luiz Felipe Scolari je s největší pravděpodobností bude šetřit, aby se hráči vyhnuli druhému napomenutí a v osmifinále mu nechyběli.

Vicemistři Evropy přesto vyhlásili útok na vítězství, i když jim k prvenství ve skupině stačí bod. V osmifinále si přejí spíš Nizozemsko, o vítězství Argentiny ve skupině C nepochybují. Na "tulipány" mají příjemné vzpomínky, porazili je v semifinále předloňského mistrovství Evropy. "Nizozemsko hraje podobně jako my. Argentina je moc silná," uvedl obránce Ricardo Carvalho.

Mexičané mají problémy v útoku. Poté, co Íránu nastříleli tři góly, jim ze sestavy vypadl kvůli svalovému zranění jejich nejlepší kanonýr Borgetti a bez něj byli Mexičané proti Angole bezzubí. Útočník Boltonu, jenž v národním týmu nastřílel rekordních 38 branek, bude k dispozici až na případné osmifinále.

Kouč Ricardo Lavolpe ale nepochyboval o tom, že jeho tým postoupí. "Měl bych obavy jedině tehdy, kdybych viděl, že hrajeme špatně," prohlásil. Proto postaví znovu stejnou jedenáctku jako v minulém zápase, i když nad dvěma oporami visely v minulých dnech otazníky. Kapitán Márquez měl svalovou horečku a dirigent ofenzivy Zinha si stěžoval na pochroumané koleno.

Obě středeční utkání skupiny D začnou v 16:00. Zápas Portugalska s Mexikem v Gelsenkirchenu bude řídit Slovák Ľuboš Michel, duel Írán - Angola v Lipsku Australan Mark Shield.

Reklama

Související témata: