Hlavní obsah

Rozehnal: Zápas s Ghanou se nesmí opakovat

V klíčovém utkání proti Itálii na něm bude ležet obrovská zodpovědnost. Po disciplinárním trestu pro Tomáše Ujfalušiho bude David Rozehnal šéfovat obraně české reprezentace. "Zápas s Ghanou se nesmí opakovat, musíme vzadu hrát na nulu. A vyhrát," upozorňil stoper Paris St. Germain na středeční tiskové konferenci reprezentace v Hamburku.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

David Rozehnal při tréninku reprezentace

Článek

Bude to pro vás nejdůležitější zápas v kariéře?

Určitě to bude jeden z nejdůležitějších. Ale už baráž pro nás byla strašně důležitá, odehrál jsem už podobně těžké zápasy. S reprezentační jednadvacítkou i na mistrovství Evropy před dvěma lety.

Nemáte obavy při absenci Ujfalušiho z nesehranosti?

Tomáš je důležitý hráč, ale bohužel nemůže nastoupit. Musíme si poradit bez něj a jsem přesvědčený, že hráč co za něj nastoupí, jej stoprocentně zastoupí.

Na co vás distancovaný kolega, který soupeře zná z působení v italské lize, upozornil?

Trošku mi poradil, jak na jeho spoluhráče Luku Toniho. Já ho ale znám i z vlastní zkušenosti. Doufám, že informací budeme mít dostatek.

V čem budou italští útočníci nebezpečnější než Ghaňané?

Každý zápas je jiný. Ghana proti nám předvedla perfektní výkon. Itálie je evropský top-tým, má jiný styl. Na Luku Toniho si budeme muset dát pozor, k ničemu je nesmíme pustit.

Co může být výhodou pro český tým?

Síla týmu. Přes hodně zraněných a vykartovaných hráčů můžeme hrát dobrý fotbal i proti silnému soupeři jako je Itálie. A také hodně chceme postoupit, což nás také požene.

Můžou mít starší hráči speciální motivaci? Šampionát může být jejich rozlučkou...

Za ně nemůžu mluvit. Hrajeme proti Itálii důležitý zápas a pokud můžu mluvit za sebe, já tady chci ještě chvíli zůstat.

Přesto, tým v tomto složení se na hřišti může sejít naposledy. Jde jít do zápasu bez stresu?

Stres tam nebude, spíš zdravá nervozita. Nejde myslet na to, že se tým už nikdy nesejde. To pak nemusíte na hřiště vůbec chodit.

Reklama