Hlavní obsah

Wenger: Za výkony Henryho stojí špatná taktika

LONDÝN

Trenér fotbalistů londýnského Arsenalu Arséne Wenger tvrdí, že francouzský útočník Thierry Henry, jehož zaměstnavatel je právě Arsenal, je pod palbou kritiky neoprávněně. Za Henryho nepřesvědčivými výkony na mistrovství světa stojí podle Wengera špatná taktika týmu, který vede trenér Raymond Domenech.

Článek

"Lituji Thierryho, protože jako jediný útočník v sestavě byl na hrotu příliš izolovaný a neměl dostatek podpory," citoval Wengera server skysports.com. "Thierry může hrát takovou roli a být efektivní, ale pokud tým nehraje dobře a nedostává se vám potřebné podpory, pak je to nemožné," dodal kouč.

Mnozí fanoušci francouzské reprezentace doufali, že osmadvacetiletý útočník po úspěšných sezónách v Arsenalu pomůže národnímu týmu k dalšímu titulu mistra světa. Henry je sice jediným střelcem týmu, jeho branka však stačila pouze k remíze s Koreou 1:1.

Navíc v prvním utkání uhráli Domenechovi svěřenci jen bezbrankovou remízu se Švýcarskem a ve skupině G jim tak patří až třetí pozice. V posledním utkání musejí k jistotě postupu do osmifinále porazit Togo alespoň o dvě branky.

Francie chce napravit předchozí selhání

"Stále věřím, že Francie půjde dál díky výhře nad Togem, ale musí rychle najít ten správný tým a rozestavení," uvedl Wenger. "Vypadají jako tým, který potřebuje důvěru a víru v sebe sama, protože kvalitu mají," dodal.

Francie na obou posledních velkých turnajích selhala: na mistrovství světa 2002 v Koreji a v Japonsku vypadla už v základní skupině a na předloňském evropském šampionátu nestačila ve čtvrtfinále na pozdější vítěze Řeky.

"Vím, že Thierry byl velmi naštvaný kvůli tomu, co se stalo v roce 2004. Ve skutečnosti přemýšlel o tom, že skončí s reprezentací," řekl Wenger. "Ale teď je to minulost a on se pokusí vyhrát tento světový šampionát," dodal.

Reklama

Související témata: