Hlavní obsah

NEPOUŽÍVAT!!!!!!!!!!Fotbal MS on-line: Nizozemsko vs. Argentina

Fotbalisté Argentiny a Nizozemska změří ve středu večer síly v závěrečném utkání ve skupině C. Oba soupeři už mají postup v kapse a trenéři vážně uvažují o tom, že budou ve Frankfurtu nad Mohanem své největší hvězdy šetřit. I tak ale bude jistě na co se dívat. Sledujte od 21 hodin on-line reportáž na Sport.cz.

Článek

Argentinec José Pekerman poprvé po dlouhé době porušil tradici, podle níž bez vytáček diktuje novinářům sestavu do bloků už 24 hodin před zápasem. "Rád bych, ale tentokrát opravdu nevím, kdo bude hrát," omlouval se na tiskové konferenci. I další program Argentinců byl netypický. Místo tradičního předzápasového tréninku se hráči jen prošli po ploše Waldstadionu, aby zjistili, jak je střižený trávník.

Nizozemský kouč Marco van Basten řekl natvrdo, že postaví béčko. "Nebudeme nic riskovat. Musíme myslet na osmifinále. Hráči, kterým hrozí druhá žlutá karta, a ti, kteří nejsou zcela fit, si ve středu odpočinou," řekl Van Basten.

Ze základní jedenáctky tak rázem vypadli napomínaní Heitinga, Mathijsen, Van Bronckhost, Robben, Boulahrouz a Van Bommel. Také Cocu, který má problémy s kotníkem, si na svůj 100. mezistátní zápas bude muset ještě počkat. Brankář Edwin van der Sar jich odehrál ještě o dvanáct víc, a protože jeho kouč šetřit nehodlá, vyrovná gólman nizozemský rekord Franka de Boera.

V jihoamerickém týmu zřejmě dostanou volno kartami ohrožení útočníci Saviola a Crespo, ale šestigólový příděl Srbsku a Černé Hoře ukázal, že trenér Pekerman má vpředu bohatý výběr. Šanci mají dostat Tevez a poprvé na turnaji Julio Cruz z Interu Milán. "Zázračné dítě" Messiho si kouč prý znovu šetří až na druhý poločas. Odpočívat však zřejmě bude i stoper Heinze a tvůrce hry Riquelmeho nahradí v záloze Aimar. Zraněný Luis González bude podle lékaře výpravy fit nejdřív pro čtvrtfinále.

Utkání skupiny C začínají ve 21:00. Zápas Nizozemska s Argentinou ve Frankfurtu nad Mohanem bude řídit Španěl Cantalejo, utkání Pobřeží slonoviny se Srbskem a Černou Horou v Mnichově Mexičan Rodriguez.

Reklama

Související témata: