Hlavní obsah

Fotbal MS on-line: Česko vs. Itálie

Devadesát minut hry dělí české fotbalisty na mistrovství světa od zatracení, nebo slávy po splnění postupového cíle. Čtvrteční zápas s Itálií rozhodne o tom, zda se na účast týmu na světovém šampionátu bude vzpomínat s vděkem, nebo zůstane v paměti jako promarněná šance jedné fotbalové generace. Sledujte od 16 hodin utkání Česko vs. v on-line reportáži na Sport.cz.

Článek

Když národní tým odjížděl na světový šampionát, označil za hlavní cíl postup mezi šestnáct nejlepších. Při pohledu na složení skupiny E to tehdy většinou považovali fanoušci za zbytečně skromné přání. Teď je reprezentace ve složité situaci, při níž ale má stále vše ve své moci a osmifinále si může zajistit vítězstvím. Postoupit sice může i v případě remízy, ale k tomu bude potřebovat pomoc Američanů v souběžně hraném duelu s Ghanou.

Proti Italům stojí český celek v samostatné historii už počtvrté a ještě s nimi neprohrál. Nyní ale remíza nemusí stačit a podle toho zřejmě bude vypadat i taktika.

Český trenér má výhodu v tom, že na rozdíl do Ghaňanů dobře ví, co může čekat od protivníka, jehož hráči oblékají dresy slavných klubů a jejichž výkony mohl posoudit v akci při zápasech. A také Nedvěd naprostou většinu hráčů dokonale zná a může koučovi přiblížit, jak uvažuje jeho přítel Marcello Lippi.

Na turnaj sice dorazila "squadra azzurra" v nervózní atmosféře, kterou vyvolal korupční skandál v klubovém fotbale, ale národním tým dokáže táhnout za jeden provaz. Už v prvním vystoupení na turnaji to dokázal a víru ve své schopnosti fotbalisté neztratili ani proti USA, i když si zápas, který skončil remízou, představovali asi jinak.

Před utkáním ale mají Italové jednu jistotu: i remíza s českým týmem je posune do vyřazovacích bojů. Před utkáním však hráči lídra skupiny slibují, že se na kalkulace ohlížet nebudou, prý chtějí hrát na vítězství.

Reklama

Související témata: