Hlavní obsah

Rosický: Fotbal umí být i krutý

Karel Felt, Jan KrůtaSport.czPrávo

Tomáš Rosický měl být společně s Pavlem Nedvědem hrozbou české fotbalové reprezentace a postrachem pro soupeře. Toto předurčení beze zbytku naplnil pouze v prvním utkání se Spojenými státy. V rozhodujícím střetnutí proti Itálii už taktovku jednoznačně přenechal excelujícímu Nedvědovi, přestože několik svých typických průniků předvedl. Teď se musí vyrovnat s hořkým koncem národního týmu na MS.

Článek

Co podle vás rozhodlo o našem nezdaru proti Italům?

Byl to smolný zápas. Italové se za první půli prakticky nedostali do šance. Až na tu standardku, za které jsme si nechali dát hloupý gól. A pak se zase necháme vyloučit. Když se nám to stane ve dvou ze tří zápasů, těžko jsme tady mohli pomýšlet na nějaký úspěch.

Milan Baroš nastoupil se sebezapřením. Byl pro tým platný po té pauze?

Milan do toho šel s rizikem, nebyl zdravý. Pral se s celou obranou, klobouk dolů před ním. Hrál s bolestmi.

Jak jste viděl hru týmu po Polákově vyloučení?

Snažili jsme se i v deseti, Pavel Nedvěd měl dobré střely. Nechali jsme tam všechno.

Docházely vám síly?

V osmdesáté minutě mě chytaly křeče, měli jsme toho všichni dost. Když hrajete v deseti, stojí to dvakrát tolik sil než normálně.

Věděli jste výsledek druhého zápasu?

V poločase nám ho řekli.

Byla nedisciplinovanost hlavní příčinou nezdaru na šampionátu?

Je toho víc. Nedisciplinovanost je špatná vizitka. Navíc jsme neodehráli jediný zápas v kompletním složení. Zraněné klíčové hráče jsme nedokázali nahradit, a pokud chceme myslet na úspěch, musíme být kompletní. To už jsem říkal před šampionátem.

Měl trenér v kabině nějaké proslovy?

Nic nebylo, řekne nám to až na hotelu. Čekali jsme v šatně na sebe, abychom odešli všichni společně.

Zažíváte nejhorší chvíle kariéry?

Je to obrovské zklamání,. Fotbal může být krásný i krutý. My jsme teď poznali tu druhou stránku, ale bohužel se s tím nedá nic dělat.

Jak budete zapomínat?

Pomalu to odezní. Každému skončila sezóna a každý pojede někam na dovolenou. Samozřejmě bude nepříjemné se dívat na další zápasy jen v televizi. Turnaj pokračuje dál a my jedeme tak brzy domů, to mě štve.

Budete se dívat na mistrovství v televizi?

Nevím, teď na to nedokážu odpovědět.

Reklama