Hlavní obsah

Fotbal MS on-line: Francie vs. Togo

Fotbalovým mistrům světa z roku 1998 vážně hrozí, že v pátek upadnou mezi světový průměr. Pokud Francouzi v pátek v Kolíně nad Rýnem neporazí Togo, nepostoupí ze základní skupiny a druhý šampionát za sebou pro ně skončí blamáží. Před čtyřmi lety dokonce jako první obhájci zlatých medailí v historii nevstřelili ani gól. Sledujte od 21 hodin zápas Francie - Togo v on-line reportáži na Sport.cz.

Článek

Letos sice svěřenci Raymonda Domenecha prohlašovali, že udělají vše pro to, aby se asijská noční můra nevrátila, ale jejich vystoupení v Německu zatím nasvědčuje opaku. Dvě remízy, jediný vstřelený gól a nepřesvědčivá hra stačily jen na dva body.

"Velké týmy jako Itálie nebo Německo měly v minulosti také pomalý rozjezd, a pak došly daleko," namítl Thierry Henry. A kouč Domenech nabádá: "Neodsuzujte nás, dokud jsme nespáchali žádný zločin," řekl kouč, kterého zřejmě obměkčily prosby tisku i hráčů a poprvé postaví do útoku Trezegueta.

Švýcaři a Korejci ovšem mají jeho tým v hrsti, v souběžně hraném duelu v Hannoveru jim může stačit i remíza. A to tehdy, když Francie nevyhraje nebo Togo neporazí o více než o gól. Při triumfu Švýcarska nebo Koreje stačí Francouzům jakkoli zvítězit.

Obě páteční utkání skupiny G začnou ve 21:00. Zápas Švýcarska s Korejskou republikou v Hannoveru bude řídit Argentinec Horacio Elizondo, duel Togo - Francie v Kolíně nad Rýnem Jorge Larrionda z Uruguaye.

Tabulka skupiny G
1. Švýcarsko21102:04
2. Korea21103:24
3. Francie20201:12
4. Togo20021:40

Reklama

Související témata: