Hlavní obsah

Ivanov: Špinavé triky předváděli hlavně Nizozemci

MOSKVA/PRAHA

Na mezinárodní úrovni fotbalový rozhodčí Valentin Ivanov působí už téměř deset let, ale nepamatuje si, že by někdy pískal tak vyhrocený zápas, jakým byla nedělní bitva na světovém šampionátu mezi Portugalskem a Nizozemskem. V něm ruský arbitr vstoupil do dějin, když jako první rozhodčí v jednom utkání na MS vyloučil čtyři hráče a rozdal 16 žlutých karet. Ivanov s odstupem tvrdil, že to pro něj bylo nejtěžší utkání v kariéře.

Článek

"Z pohledu toho, kolik hrubosti v tom zápase bylo, to byl můj nejhorší zápas," citoval Ivanova ruský deník Izvěstije ve svém dnešním vydání. Zkušený sudí, který 4. července oslaví 45. narozeniny a poté tak kvůli překročení věkové hranice vypadne z mezinárodní listiny rozhodčích, se nechtěl vyjadřovat k tomu, jestli se během utkání dopustil nějakých chyb.

"Nevím, ještě jsem ani neviděl videozáznam. Ale řídil jsem se prostě jenom tím, co jsem viděl na hřišti," uvedl Ivanov, který je vůbec nejstarším hlavním rozhodčím na šampionátu.

Ivanov v tisku kritizoval přístup hráčů z obou týmů. Neférově se prý ale během utkání chovali především Nizozemci. "Čekal bych, že nějaké špinavé triky vytáhnou Portugalci, kteří jsou známí zdržováním nebo záludnými zákroky za zády rozhodčího. Ale byl jsem nepříjemně překvapený tím, když jsem takové věci viděl u Nizozemců. To oni pořád provokovali," postěžoval si Ivanov, který se po utkání ocitl pod palbou kritiky.

Trenér Nizozemska Marco van Basten prohlásil, že rozhodčí udělal z nedělního utkání guláš. Předseda FIFA Sepp Blatter ironicky dodal, že žlutou kartu by si za svůj výkon měl dát i sám Ivanov. Rozhodčího se ale zastal prezident ruského svazu Vitalij Mutko. "Jestliže by Ivanov měl dostat žlutou kartu, tak mnoho dalších rozhodčích by si za výkony na šampionátu zasloužilo rovnou červenou," prohlásil Mutko.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Calgary - San Jose 5:1

Premiérový gól v NHL a navrch bitka. Český útočník zažil v zámoří velký večer
NačítámNačíst další články