Hlavní obsah

Radost z vyhrané sázky prý může být lepší než orgasmus

Vědci z britské univerzity v Loughborough zjistili, že vyhraná sázka na fotbalový zápas mistrovství světa může přinést mužům větší uspokojení než orgasmus. Během šampionátu v Německu pozorují reakce sázkařů, kteří fandí anglickému týmu nebo jeho aktuálnímu soupeři.

Foto: www.profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Sledují především činnost srdce. "Tepové frekvence, které jsme v dosavadním průběhu studie zaznamenali, mají stejný průběh, jako když se člověk dostává k sexuálnímu vyvrcholení. Někdy jsou dokonce vyšší než při něm," řekl agentuře AP profesor Ron Maughan.

Mezi zkoumanými byl například pětadvacetiletý Švéd Henrik Gerdin, který v kurzu 20:1 vsadil sto liber na remízu 2:2 v zápase Švédska s Anglií. Když Henrik Larsson v nastaveném čase vstřelil druhý gól Švédů a vyrovnal, jeho tepová frekvence se vyšplhala nad hranici orgasmu. "Najednou prostě zešílel. Taky by se mi to stalo," popsal jeho reakci další z účastníků experimentu Simon Greening.

Projekt sponzoruje sázková kancelář betfair.com, která jeho účastníkům zaplatila sto liber. Polovina fanoušků si musela vsadit.

Výsledky experimentu zatím ukazují, že sázení na fotbal může být více vzrušující než sex, alespoň pokud jde o tepovou frekvenci. "Věděli jsme, že jsou fotbaloví fanoušci posedlí svým týmem, ale tyto výsledky dokazují, že pro některé z nich je fotbal lepší než sex. Když zkombinujete fandění svému týmu s finančními zájmy, stupeň vzrušení roste," uvedl Maughan.

Reklama