Hlavní obsah

Sudí Michel na finále nemyslí, vyháněl únavu

Jeden z nejdůležitějších zápasů v kariéře v pátek odřídil sudí źuboš Michel. Slovenský arbitr čtvrtfinále světového šampionátu mezi domácím Německem a Argentinou zvládl a rázem se stal jedním z kandidátů na finále. "Závěr prodloužení byl hodně ostrý, ale myslím, že jsme ho udrželi v mezích," hodnotí Michel čtvrtfinále v rozhovoru pro Právo.

Článek

Byl páteční zápas Německa s Argentinou vaším dosud nejtěžším v kariéře? Nejtěžší určitě ne, ale dosud zřejmě nejdůležitější. Bylo to čtvrtfinále mistrovství světa, v němž se utkaly dva týmy, které byly už dopředu pasovány na kandidáty na titul. Samozřejmě tuto možnost také cítily, takže zápas byl hodně vypjatý.

Cítil jste sám velký tlak? Samozřejmě, ale na to jsem zvyklý. V Berlíně to bylo těžší o to, že hrálo domácí mužstvo a zápas sledovalo celé Německo.

Usnadnili vám váš výkon hráči? Zpočátku moc ne, protože Němci na Argentince vlétli zostra, zřejmě aby jim ukázali, kdo je tady pánem. Po brzké žluté kartě Podolskému se situace uklidnila. Argentinci samozřejmě neustále něco kritizovali, což ale beru normálně, protože to mají v povaze. Závěr prodloužení byl hodně ostrý, ale myslím, že jsme ho udrželi v mezích.

O čem jste hovořil s brankáři před penaltovým rozstřelem? Řekl jsem jim, že se mohou pohybovat pouze po čáře, pokud by udělal některý z nich krok dopředu a míč chytil, nechám penaltu opakovat. Oba to pochopili a splnili.

Jak jste využil volný víkend? Měl jsem za sebou v rychlém sledu dva náročné zápasy. Navíc pátek i s prodloužením, takže jsem především vyháněl z těla únavu. V neděli jsme si s kolegy asistenty zajeli na chvilku do Frankfurtu, abychom si vyčistili hlavy a u pivka si trochu popovídali.

Blíží se poslední čtyři zápasy, už víte, co vás čeká? Zatím vím jenom to, že semifinále rozhodovat nebudu. Ale ve hře jsou ještě utkání o třetí místo a vysněné finále.

Hodně se mluví o tom, že byste ho mohl dostat právě vy... Samozřejmě že jsem takové řeči také slyšel, ale nepřikládám jim žádnou váhu. Podívám se na oba semifinálové zápasy a ve čtvrtek komise rozhodčích řekne, co bude dál a kdo bude zápasy o třetí místo a finále rozhodovat. Pokud bych některý z nich dostal, samozřejmě půjde o vrchol mojí dosavadní kariéry. Pokud ne, už jsem překročil to, s čím jsem na mistrovství světa jel. Odřídil jsem čtyři krásné zápasy a snad si udržel nebo ještě vylepšil svoje rozhodcovské renomé.

Reklama