Hlavní obsah

Cristiano Ronaldo nemá důvod omlouvat se Rooneymu

Záložník portugalské reprezentace a Manchesteru United Cristiano Ronaldo nevidí důvod, proč by se měl omlouvat svému klubovému spoluhráči Waynu Rooneymu. Při čtvrtfinále mistrovství světa mezi Portugalskem a Anglií údajně nabádal rozhodčího Elizonda, aby Rooneyho vyloučil.

Článek

Anglický útočník byl v 62. minutě čtvrtfinále vyloučen za to, že v souboji s obráncem Portugalska Ricardem Carvalhem ležícímu soupeři šlápl do rozkroku. Ronaldo měl být první, kdo se zasazoval o to, aby za to byl vyloučen. To prý Rooneyho rozzuřilo a poté, co Anglie na penalty prohrála a vypadla z mistrovství, se pokoušel o konfrontaci s Ronaldem, autorem rozhodující penalty.

Portugalec řekl, že s Rooneym mluvil přes telefon, ale neomluvil se mu. "Ale proč bych se mu měl omlouvat? Nemám důvod se Waynovi omlouvat," řekl Ronaldo deníku Daily Express. "Lidé tvrdí, že mu rozhodčí ukázal červenou kartu proto, že jsem s ním mluvil a žádal ho o to, ale to není pravda," dodal.

Chybu prý neudělal on, nýbrž anglická hvězda, když neudržela nervy na uzdě. To potvrdili také další jejich spoluhráči z Manchesteru, kteří byli aktéry sobotního duelu. "To nebyla moje chyba. Mluvil jsem také s Riem Ferdinandem a Gary Nevillem a oni se mnou nemají problém," svěřil se Ronaldo.

Jeho názor potvrdila také oběť Rooneyho zákroku, Ricardo Carvalho. "Vždycky je tu zvyk najít nějakého obětního beránka, ale rozhodčí nevyloučil Rooneyho proto, že by ho k tomu přemluvil Ronaldo," řekl Carvalho. "Rozhodčí k tomu měl důvod," dodal obránce londýnské Chelsea.

Reklama

Související témata: