Hlavní obsah

Materazzi nechce, aby Zidane přišel o Zlatý míč. Je to jeho hrdina

MILÁN

Italský fotbalista Marco Materazzi nesouhlasí s názorem předsedy mezinárodní federace FIFA Seppa Blattera, že by Zinédine Zidane mohl přijít po svém vyloučení ve finále mistrovství světa o Zlatý míč pro nejlepšího hráče turnaje. Obránce šampionů, po jehož provokaci dostal kapitán francouzské reprezentace červenou kartu, považuje Zidana za největší hvězdu mistrovství.

Článek

"Vyhrál to díky tomu, co předváděl na hřišti. Byl nejlepší," prohlásil Materazzi o Zidanovi, kterého v dnešním rozhovoru pro deník Gazzetta dello Sport označil za svého hrdinu.

O majiteli Zlatého míče rozhodují svými hlasy novináři, kteří dali v anketě přednost čtyřiatřicetiletému Zidanovi před italským obráncem Fabiem Cannavarem. FIFA po finále zahájila vyšetřování incidentu a Blatter prohlásil, že by federace mohla slavnému záložníkovi trofej odebrat.

Materazzi tento týden přiznal, že Zidana slovně vyprovokoval, neprozradil ale, co přesně mu řekl. Konkrétní nechtěl být ani Francouz, který se k aféře vyjádřil ve středu v rozhovoru pro Canal Plus. Prohlásil jen, že soupeř urazil jeho sestru a matku. Za svůj čin se omluvil, nelituje však, že Materazziho napadl. "Můj čin je neomluvitelný. Musejí ale potrestat i pravého viníka a tím je ten, který to všechno vyprovokoval," prohlásil Zidane.

Za týden bude přímá konfrontace

Na základě jeho vyjádření však FIFA začala disciplinární řízení i s Materazzim. "Řízení bylo zahájeno s ohledem na vyjádření Zinédina Zidana, který v rozhovoru uvedl, že jeho chování bylo reakcí na opakované provokace," uvádí se v prohlášení FIFA.

FIFA oba hráče pozvala na 20. července k přímé konfrontaci na zasedání disciplinární komise. Ta by pak ještě ten samý den měla rozhodnout o případných trestech.

Reklama