Hlavní obsah

Hiddink pořád jedná o tom, že na africkém šampionátu povede Drogbu a spol.

Nizozemský trenérský mág Guus Hiddink by nakonec přece jen mohl vést fotbalovou reprezentaci Pobřeží slonoviny na světovém šampionátu v Jižní Africe. Francouz Philipp Troussier, o němž se mluvilo jako o novém kouči Drogby a spol., je totiž jen prvním náhradníkem pro případ, že by se Hiddinklovi nepodařilo předčasně ukončit smlouvu v Rusku.

Článek

Právě hvězda Chelsea Didier Drogba se moc angažuje, aby Hiddink reprezentaci jeho země převzal a na mistrovství světa ji vedl. „Od doby, kdy jsem trénoval Chelsea, nás pojí přátelská pouta. Drogba mě jménem hráčů skutečně požádal, abych se ujal jejich reprezentačního mužstva a vedl ho na mistrovství světa,“ přiznal trenérský světoběžník, který je ovšem až do července vázán smlouvou v Rusku a od srpna se ujímá národního týmu Turecka.

„Jsem připraven odletět do Moskvy a okamžitě zrušit smlouvu s ruskou fotbalovou federací. Slíbil jsem, že do dvou týdnů dáme národnímu svazu Pobřeží slonoviny definitivní odpověď,“ nechal se slyšet Hiddinkův agent van Nieuwenhuizen pro nizozemskou televizi i ruská média, že by jeho klient mohl startovat na světovém šampionátu už se čtvrtým reprezentačním výběrem. V minulosti vedl na mistrovství světa Nizozemsko, Korejskou republiku a Austrálii.

Smlouva se studuje

„Naši právníci smlouvu s Hiddinkem studují a navrhnou podmínky, za nichž jsme od ní ochotni odstoupit,“ potvrdil i nový šéf ruského fotbalu Sergej Fursenko, že Hiddink chce u reprezentace sborné předčasně skončit, aby se mohl ujmout Pobřeží slonoviny. „Doufám, že najdeme řešení, které bude vyhovovat všem,“ kvitoval přístup Rusů Hiddinkův agent a dodal, že do konce března musí být definitivně jasno.

„S africkými partnery už jsem dohodu podepsal, Hiddinkova smlouva by měla být datována od 15. května do 15. července,“ prozradil navíc van Nieuwenhuizen.

Pouze v případě, že by Rusové Hiddinka neuvolnili, se stane koučem Pobřeží slonoviny Francouz Philipp Troussier, který momentálně trénuje japonský celek FC Rjúkjú a Pobřeží slonoviny už vedl v roce 1993. Trénoval také reprezentace Nigérie, Burkiny Faso, Jihoafrické republiky a v roce 2002 dovedl Japonsko do osmifinále mistrovství světa.

Pobřeží slonoviny hledá trenéra pro Drogbu a spol. od ledna, kdy ambiciózní tým skončil na africkém šampionátu ve čtvrtfinále a bosenský kouč Vahid Halihodžič dostal padáka.

Reklama

Související témata: