Hlavní obsah

Vítězné tažení anglických klubů Ligou mistrů kouče Albionu Capella neděsí

LONDÝN

Fotbalisté Arsenalu a Manchesteru United už do čtvrtfinále Champions League postoupili, Chelsea se tam může probojovat v úterý, takže je dost dobře možné, že se další kola nejprestižnější evropské soutěže budou odvíjet v režii anglických klubů. A dost možná, že 22. května v Madridu i na anglické finále dojde. Italského kouče na lavičce anglické reprezentace Fabia Capella však přesto rýsující se scénář neděsí.

Článek

Samozřejmě že by Capello dal přednost tomu, aby v přípravném duelu proti Mexiku naplánovaném na 24. května do Wembley mohl postavit jedenáctku, s níž počítá pro světový šampionát v Jižní Africe, pochopitelně že by byl nejraději, kdyby měl všechny hráče pohromadě na soustředění v rakouských Alpách, v jehož rámci se Anglie utká 30. května ve Štýrském Hradci s Japonskem. Reálně však hrozí, že se bude muset obejít bez řady opor, na nichž reprezentace Albionu stojí.

To v případě, že by se finále Ligy mistrů naplánovaném na 22. května do Madridu probojovala mužstva Manchesteru United a Chelsea považovaná za největší favority soutěže. V tom případě by Capellovi chyběli Rio Ferdinand, John Terry, Ashley Cole, Michael Carrick, Frank Lampard a Wayne Rooney, stejně jako potencionální členové jeho týmu Joe Cole a Wes Brown.

„Samozřejmě že by to představovalo komplikace, která by naši závěrečnou přípravu na světový šampionát narušily,“ připustil trenér Capello. „Nesouhlasím však s názorem, že by tažení anglických klubů Ligou mistrů poznamenalo reprezentaci a poté se promítlo v únavě hráčů přímo v Africe. Psychologický přínos případného úspěchu by byl pro reprezentaci mnohem větší,“ argumentuje italský kouč Albionu.

„Pokud vyhrajete velké zápasy, jakými je třeba právě finále Champions League, vždy je to obrovský motivační stimul,“ dodává Capello, který se nijak netají s tím, že pojede s anglickou reprezentací na mistrovství světa, aby Světový pohár vyhrál.

„Jasně že chci být první, jasně že jedu do Jižní Afriky, abych s Anglií mistrovství světa vyhrál. Kdybych tento cíl neměl a vzrušení z nabízející se možnosti necítil, vrátil bych se už dávno do Itálie a žil si tam jako důchodce,“ slíbil Fabio Capello fotbalové Anglii, že ji na trůn dovede.

Reklama

Související témata: