Hlavní obsah

Ubytování němckých hráčů během fotbalového MS není bezpečné

JOHANESBURG

Ubytování německých fotbalových reprezentantů během mistrovství světa v JAR nesplňuje všechny požadavky z hlediska bezpečnosti. Vedení výpravy však odmítlo možnost, že by do 11. června, kdy šampionát startuje, narychlo vyměnilo čtyřhvězdičkový hotel Velmore poblíž Pretorie za jiný.

Foto: Peter Andrews , Reuters

V Jihoafrické republice už všechno směřuje k fotbalovému mistrovství světa.

Článek

Podle britského deníku The Times odhalily místní policejní složky nedostatky v zabezpečení hotelu a jeho okolí. Následně kontaktovaly německý svaz a doporučily mu, aby uvažoval o změně své základny pro šampionát. Podle mluvčího svazu Haralda Stengera se změna neplánuje.

"Jediné, co se nyní děje, je, že pokračují debaty mezi námi, organizátory, policií a hotelem, aby se vše vyřešilo a byly zajištěny všechny detaily bezpečnosti. Hotel plánujeme nadále využít," řekl Stenger.

Největší problém je především s příjezdovou cestou do hotelu, která je příliš úzká, což usnadňuje případné přepadení. Nedostatkem je i fakt, že stavební plány hotelu nebyly schváleny místními úřady.

Pořadatelská země šampionátu je známá vysokou kriminalitou a právě na bezpečnost během mistrovství je kladen velký důraz. Organizátoři do zvýšení bezpečnosti investovali 136 miliónů dolarů (asi 2,6 miliardy korun).

Reklama

Související témata: