Hlavní obsah

Brankářská jednička německé reprezentace Adler nepojede na MS

BERLÍN

Německá fotbalová reprezentace se bude muset na mistrovství světa v Jihoafrické republice obejít bez brankářské jedničky Reného Adlera. Pětadvacetiletý gólman Leverkusenu musí podle agentury SID na operaci se zlomeným žebrem.

Článek

Trenér Joachim Löw počítá dva dny před zveřejněním širší nominace ztráty. Omluvenku poslal také Adlerův spoluhráč záložník Simon Rolfes, který v lednu podstoupil třetí operaci kolena za poslední půlrok a teprve nedávno začal s lehkým tréninkem.

Adler se zranil před dvěma týdny v bundesligovém duelu se Stuttgartem, který jeho tým prohrál 1:2. Podle původních předpokladů měl být do šampionátu, který začíná 11. června, v pořádku. Se zlomenými žebry měl potíže už v roce 2006, kdy mu kvůli tomu dokonce hrozil konec kariéry.

Na postu jedničky by měl Adlera nahradit Manuel Neuer ze Schalke a do JAR by měl odcestovat také gólman Bayernu Mnichov Jörg Butt. Další možností je Roman Weidenfeller z Borussie Dortmund.

Ve čtvrteční nominaci se neobjeví ani útočník Kevin Kuranyi, který v dresu Schalke nastřílel v bundeslize 18 gólů. Přestože o jeho návrat od týmu se zasazoval i slavný Franz Beckenbauer, Löw si stojí za svým rozhodnutím z roku 2008. Kuranyi se tehdy nevešel na soupisku pro kvalifikační zápas s Ruskem a o přestávce odjel ze stadionu. Padesátiletý kouč poté prohlásil, že už brazilského rodáka nikdy do národního týmu nevezme.

Reklama

Související témata: