Hlavní obsah

V japonské nominaci pro MS nechybí Nakamura, vrací se Kawaguči

TOKIO

Bývalý záložník Celtiku Glasgow a Espaňolu Barcelona Šunsuke Nakamura nechybí v konečné nominaci japonské reprezentace pro fotbalové mistrovství světa v Jihoafrické republice. Jediným překvapením na seznamu trenéra Takešiho Okady je čtyřiatřicetiletý brankář Jošikacu Kawaguči, který se do národního týmu vrací po dvou letech.

Foto: Nigel Roddis, Reuters

Fotbal - ilustrační foto

Článek

V týmu je i čtveřice hráčů působících v evropských soutěžích. Okada pozval spoluhráče Tomáše Necida z CSKA Moskva Keisuke Hondu, Makota Hasebeho z Wolfsburgu, Daisuke Macuiho z Grenoblu a Takajukiho Morimota z Catanie.

Bývalý kapitán reprezentace Kawaguči se chystá již na své třetí mistrovství. Za Japonsko chytal už v roce 1998 ve Francii a před čtyřmi lety v Německu.

Jednatřicetiletý Nakamura po loňské sezoně odešel po čtyřech letech z Celtiku do Espaňolu. Ve Španělsku se však neprosadil a v únoru se vrátil do svého mateřského klubu Jokohama Marinos.

Japonci se v základní skupině utkají s Nizozemskem, Dánskem a Kamerunem.

Konečná nominace Japonska pro mistrovství světa v Jihoafrické republice:
Brankáři: Seigo Narazaki (Nagoja), Eidži Kawašima (Kawasaki), Jošikacu Kawaguči (Iwata).
Obránci: Judži Nakazawa (Jokohama), Tulio (Nagoja), Jasujuki Konno, Juto Nagatomo (oba Tokio), Daiki Iwamasa, Acuto Učida (oba Kašima), Juiči Komano (Iwata).
Záložníci: Šunsuke Nakamura (Jokohama), Jasuhito Endo (Ósaka), Kengo Nakamura, Juniči Inamoto (oba Kawasaki), Juki Abe (Urawa), Makoto Hasebe (Wolfsburg/Něm.), Keisuke Honda (CSKA Moskva/Rus.), Daisuke Macui (Grenoble/Fr.)
Útočníci: Šindži Okazaki (Šimizu), Keidži Tamada (Nagoja), Jošito Okubo (Kóbe), Takajuki Morimoto (Catania/It.), Kišo Jano (Niigata).

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články