Hlavní obsah

V australské nominaci na MS je i zraněný Kewell, Lavičkův svěřenec ani jeden

SYDNEY

V širší nominaci australské reprezentace nechybí ani zraněný útočník Harry Kewell z Galatasaraye Istanbul. Na jednatřicetičlenném seznamu trenéra Pima Verbeeka jsou pouze dva fotbalisté z australské ligy, ani jeden však není svěřencem českého kouče Vítězslava Lavičky z mistrovského FC Sydney.

Foto: 4thegame.com

Harry Kewell ještě v dresu Liverpoolu

Článek

Kewella, který je spoluhráčem českého útočníka Milana Baroše, trápí měsíc před šampionátem v Jihoafrické republice tříslo. Vedle něj jsou v nominaci ještě další tři zranění hráči. Obránce Mark Bresciano má potíže se zády a podobně na tom je dvojice z Blackburnu Brett Emerton (koleno) a Vince Grella (stehenní sval).

V nominaci je také čtrnáct fotbalistů, kteří před čtyřmi lety v Německu zažili postup do osmifinále, kde vypadli s pozdějšími mistry světa Itálií. Pouze dva hráči v širším výběru nastupují v australské lize: záložník Jason Cullina z Gold Coast a čtvrtý brankář Eugene Galekovic z Adelaide.

Verbeek musí konečnou třiadvacetičlennou nominaci oznámit do 1. června. Austrálie se na mistrovství v základní skupině utká s Německem, Srbskem a Ghanou.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články