Hlavní obsah

Davies po vážné dopravní nehodě na MS nakonec nepojede

NEW YORK

Americký útočník Charlie Davies, který se loni v říjnu málem zabil při autonehodě, nakonec boj s časem nezvládl a na fotbalové mistrovství světa nepojede. Třiadvacetiletý hráč Sochaux není v předběžné nominaci trenéra Boba Bradleyho.

Foto: Bill Kostroun, ČTK/AP

Ilustrační foto

Článek

"Sledovali jsme průběh jeho léčby, testovali jsme ho a až do poslední chvíle jsem o jeho nominaci uvažoval. Sochaux nás však informovalo, že zatím od lékařů nedostal svolení hrát," citovala agentura AP Bradleyho.

Davies se loni v říjnu ve Washingtonu do nehody, při které zemřela mladá dívka, zapletl jako spolujezdec. Havárii odnesl protrženým močovým měchýřem, krvácel do mozku, utrpěl zlomeniny v obličeji a fraktury holenní a stehenní kosti pravé nohy.

Naučil se znovu chodit 

Přestože se pak prakticky musel znovu naučit chodit, stát či oblékat, zvládl rehabilitaci neuvěřitelně rychle a nedávno se zapojil do přípravy Sochaux. Na vybojování místa v týmu pro mistrovství to však bylo příliš pozdě. "Charlie ukázal obrovské srdce a odhodlání, když se dokázal takhle vrátit. Ale podle nás je lepší, když se bude ještě věnovat rehabilitaci," dodal Bradley.

Kouč, kterému bude na šampionátu v Jihoafrické republice dělat asistenta bývalý český reprezentant Luboš Kubík, překvapil pouze nominací útočníka Edsona Buddleho z Los Angeles Galaxy a Herculeze Gomeze z mexického Puebla.

Osmadvacetiletý Buddle je s devíti góly nejlepší střelec MLS. Za reprezentaci však dosud odehrál jen jedenáct minut před sedmi lety. Stejně starý Gomez letos patří k elitním střelcům v mexické lize, v národním týmu se naposledy objevil v roce 2007. Ani jeden navíc na začátku roku nefiguroval na seznamu amerických reprezentantů, který svaz poskytl novinářům.

Chybí naopak útočník Colorada Conor Casey, který v kvalifikaci dvěma góly proti Hondurasu zajistil postup na mistrovství.

Reklama

Související témata: