Hlavní obsah

Mourinho fotbalový šampionát sledovat nebude, raději se bude válet u moře

LONDÝN

Fotbalový šampionát v Jihoafrické republice budou sledovat milióny fanoušků i odborníků po celém světa, trenér Interu Milán José Mourinho však mezi nimi nebude. Portugalský kouč prý radši pojede k moři za sluncem.

Foto: Antonio Calanni, ČTK/AP

José Mourinho

Článek

"Na mistrovství nemám ani pomyšlení. A abych byl upřímný, tak až začne, radši pojedu na dovolenou," citovala Mourinha agentura Reuters. "Nedostanu kvůli tomu fotbalovou horečku. Nebudu o turnaji psát, nebudu ho komentovat. Chci si užít moře, slunce a spánku. Nic víc," dodal sedmačtyřicetiletý kouč.

Ještě před dovolenou má však Mourinho před sebou jeden úkol - získat prestižní treble. Vítězství v Italském poháru už Inter vybojoval, v Serii A vede kolo před koncem o dva body před AS Řím. Ve finále Ligy mistrů pak milánský celek čeká Bayern Mnichov. "Chci, aby všichni moji hráči byli evropskými šampióny," řekl bývalý kouč Porta a Chelsea.

Italský fotbal nemiluje 

V Itálii se spekuluje o Mourinhově odchodu a prostořeký trenér dohady přiživuje. "Miluji své hráče i klub, ale ne italský fotbal," prohlásil. Rozhodně však prý neuvažuje o angažmá u reprezentace. "Na to jsem pořád ještě mladý. Reprezentaci musíte trénovat až v poslední etapě kariéry a já mám pořád na to vést tým ve třech čtyřech soutěžích najednou," uvedl.

Reklama

Související témata: