Hlavní obsah

Grosso, autor vítězné penalty z MS, byl vyřazen z italského týmu

ŘÍM

Střelec vítězné penalty z finále mistrovství světa 2006 Fabio Grosso byl vyřazen z italské reprezentace. Vedle dvaatřicetiletého obránce trenér Marcelo Lippi na soustředění před závěrečnou nominací pro šampionát v Jihoafrické republice nevezme také Grossova spoluhráče z Juventusu záložníka Antonia Candrevu.

Článek

Grosso před čtyřmi lety rozhodl finále s Francií, teď se však do Lippiho výběru nevešel. "Mrzí mě to, ale je to správné rozhodnutí. Neskládám tým na základě zásluh z minulosti," uvedl kouč.

Lippi měl původně už nyní zúžit třicetičlennou nominaci na konečných 23 fotbalistů, podle agentury AP se však rozhodl s konečným výběrem ještě počkat. Definitivní složení týmu musí dvaašedesátiletý kouč oznámit do 1. června. "Dal jsem si asi deset dnů na rozhodnutí navíc," prohlásil.

Úřadující mistři světa nyní odjedou na soustředění do Sestriére, kde se budou připravovat na zápasy v nadmořské výšce, která je čeká v JAR. Na začátku června pak sehrají přípravné utkání s Mexikem v Bruselu a Švýcarskem v Ženevě.

Na šampionátu Lippiho výběr vykročí za obhajobou zlatých medailí zápasem s Paraguayí, v základní skupině se utká také s Novým Zélandem a Slovenskem.

Reklama

Související témata: