Hlavní obsah

Portugalsko v přípravě na MS jen remizovalo s Kapverdami

MELBOURNE

Fotbalisté Portugalska mají za sebou nevydařený vstup do přípravy na mistrovství světa. Na domácím hřišti v Covilze dnes jen bez branek remizovali s Kapverdskými ostrovy, kterým v pořadí FIFA patří až 117. místo.

Článek

V dresu Portugalska odehrál celý zápas nejdražší hráč světa Cristiano Ronaldo z Realu Madrid, prosadit se však nedokázal. V obraně Kapverdských ostrovů k tomu přispěl i stoper Fernando Neves z Baníku Ostrava.

Ronaldo tak prodloužil své střelecké trápení v reprezentaci, v níž v kvalifikaci nedal jedinou branku. Bývalý kanonýr Manchesteru United se v soutěžním utkání v národním týmu trefil naposledy na mistrovství Evropy před dvěma lety do sítě české reprezentace. Od té doby skóroval pouze v přípravném duelu s Finskem.

Vítězně zahájili přípravu fotbalisté Anglie, kteří ve Wembley porazili jiného účastníka šampionátu Mexiko 3:1. Za výběr trenéra Fabia Capella se trefil obránce Ledley King, jeho spoluhráč z Tottenhamu útočník Peter Crouch a třetí branku přidal bek Glen Johnson. Za hosty snížil Guillermo Franco.

Austrálie porazila Nový Zéland

V dalším souboji účastníků mistrovství světa si výhru připsali Australané, kteří porazili 2:1 Nový Zéland. Novozélanďané přitom vedli po brzké trefě Chrise Killena, po změně stran však srovnal Dario Vidovic a výhru ve čtvrté minutě nastavení zařídil útočník nizozemského Alkmaaru Brett Holman, pro kterého to byl teprve druhý reprezentační gól ve 30 zápasech.

Japonci prohráli 0:2 s Korejskou republikou, kterou nasměroval za výhrou již v 6. minutě kapitán Pak Či-song z Manchesteru United, jenž předvedl parádní samostatnou akci. Domácí fotbalisté se na vyrovnání nevzmohli, naopak v nastavení inkasovali podruhé po penaltě monackého útočníka Pak Čchu-jonga.

Daří se také fotbalistům Jihoafrické republiky, kteří v Johannesburgu remizovali 1:1 s Bulharskem a před domácím šampionátem prodloužili sérii neporazitelnosti už na devět zápasů. Skóre před zhruba 30.000 fanoušky otevřel obránce Siyabonga Sangweni, ještě do poločasu stihl vyrovnat hostující Valerij Božinov.

Argentina rozstřílela Kanadu

Fotbalisté Argentiny si před pátečním odletem do dějiště mistrovství světa zvedli sebevědomí vysokou výhrou. V přípravném utkání v Buenos Aires rozstříleli svěřenci trenéra Diega Maradony 5:0 Kanadu.

Na pondělním vítězství se dvěma trefami podílel Maxi Rodríguez, po jednom gólu přidali Ángel Di María, Carlos Tévez a Sergio Agüero. V sestavě chyběla hvězda Barcelony Lionel Messi, kterého nechal Maradona odpočívat.

"Dokázali jsme rozebrat jejich soustředěnou obranu, a to je těžké proti komukoliv," řekl po utkání záložník Juan Sebastián Verón, který však výhru nepřeceňoval. "Byl to tréninkový zápas s fanoušky," dodal s tím, že Nigérie, Korea a Řecko budou v základní skupině šampionátu v JAR mnohem těžšími soupeři.

Přípravná fotbalová utkání:
Melbourne: Austrálie - Nový Zéland 2:1 (0:1)
Branky: 57. Vidosic, 90.+4 Holman - 16. Killen. Diváci: 55.659.
Saitama: Japonsko - Korea 0:2 (0:1)
Branky: 6. Pak Či-song, 90.+1 Pak Čchu-jong z pen. Diváci: 57.873.
Covilha: Portugalsko - Kapverdské ostrovy 0:0
Diváci: 7000.
Johannesburg: JAR - Bulharsko 1:1 (1:1)
Branky: 20. Sangweni - 31. Božinov. Diváci: 30.000.
Londýn: Anglie - Mexiko 3:1 (2:1)
Branky: 17. King, 34. Crouch, 47. Johnson - 45.+3 Franco. Diváci: 88.638.
Buenos Aires: Argentina - Kanada 5:0 (3:0)
Branky: 16. a 32. Rodríguez, 37. Di María, 63. Tévez, 71. Agüero.

Reklama

Související témata: