Hlavní obsah

Francie v přípravě na MS těsně porazila Kostariku

LENS

Fotbalisté Francie v prvním přípravném utkání před mistrovstvím světa vydřeli výhru 2:1 nad Kostarikou. Svěřenci kritizovaného trenéra Raymonda Domenecha dokonce prohrávali po brzkém gólu Carlose Hernándeze, krátce nato však srovnal Franck Ribéry. Sedm minut před koncem pak o výhře Francouzů rozhodl střídající Mathieu Valbuena.

Článek

Domenech ve snaze protrhnout střelecké trápení v podobě pouhých dvou gólů v pěti zápasech naordinoval svěřencům ofenzivní rozestavení 4-3-3. Ribéry a Valbuena se sice prosadili, jinak se ale Francouzi znovu trápili a nenaznačili, že by se těsně před šampionátem dostávali do formy.

Naopak si zastříleli Slováci, kteří na soustředění v Rakousku porazili výběr Korutan 5:0. Dva góly vstřelil Šesták, prosadil se i záložník Sparty Kucka.

Sobotní přemožitel českých fotbalistů Turecko triumfoval i v druhém utkání na americkém turné. Severní Irsko porazil 2:0 góly Yildirima z mistrovského Bursasporu a Sentürka.

Souboj dvou účastníků mistrovství přinesl zápas mezi Nizozemskem a Mexikem. Nizozemci v něm vyhráli 2:1 zásluhou dvou branek útočníka Robina van Persieho. Pro trenéra Berta van Marwijka šlo o poslední test před konečným zúžením nominace pro MS.

Reklama