Hlavní obsah

Srovnávat mě s Maradonou? To je pro něj urážka, říká stydlivě Messi

MADRID

Barcelonská hvězda Lionel Messi se prý stydí za to, že je přirovnáván k Diegu Maradonovi. Něco takového je podle něj urážkou legendárního fotbalisty, který momentálně vede jako kouč argentinskou reprezentaci.

Foto: Gustau Nacarino, Reuters

Lionel Messi v dresu Barcelony.

Článek

"Nelíbí se mi to a hlavně kvůli němu se za to stydím," řekl dvaadvacetiletý Messi v rozhovoru pro španělský deník Sport. "Protože pro něj je to urážka. Abych byl nejlepší hráč na světě, musím to dokázat na mistrovství světa," dodal.

Messi, který v minulém roce získal prestižní Zlatý míč a letos se stal nejlepším střelcem v evropských soutěžích, je považován za nejlepšího fotbalistu současnosti. Zatímco v dresu Barcelony je téměř nezastavitelný, na mezinárodní scéně se mu příliš nedaří a za výkony v reprezentačním dresu byl v Argentině často kritizovaný.

"Nevadí mi to. Když nehraju dobře, je kritika na místě. Jen nemám rád, když mě lidé pomlouvají kvůli věcem, které nesouvisí s fotbalem," připomněl Messi, nedávnou kritiku, že ho prý zajímají jen peníze, a proto se v reprezentaci nesnaží tolik jako v klubu. "Doufám, že na mistrovství budu hrát jako v Barceloně. S klubem i jako jednotlivec už jsem vyhrál všechno, teď bych chtěl to stejné dokázat s Argentinou," dodal.

Reklama

Související témata: