Hlavní obsah

V nominaci Uruguaye na MS nechybějí útočné hvězdy Forlán a Suárez

MONTEVIDEO

Trenér uruguayských fotbalistů Oscar Tabárez oznámil konečnou třiadvacetičlennou nominaci na mistrovství světa v Jihoafrické republice. Při zužování kádru nedošlo k žádným překvapením - týmu vévodí krajánci a hvězdné útočné duo z Evropy Diego Forlán, Luis Suárez.

Foto: Sergio Perez, Reuters

V nominaci Uruguaye nechybí ani Diego Forlán z Atlética Madrid.

Článek

Forlána z madridského Atlétika a Suáreze z Ajaxu ještě doplňuje převážně střídající třiatřicetiletý Sebastián Abreu z brazilského Botafoga, jenž ve středeční vítězné generálce 4:1 nad Izraelem vstřelil dvě branky.

Trenér zúžil kádr po sobotním modelovém duelu s výběrem uruguayských ligových fotbalistů, který se hrál s vyloučením veřejnosti.

Do Jihoafrické republiky odlétají Uruguayci v pátek, první zápas na šampionátu je ve skupině A čeká 11. června proti Francii. Následovníci mistrů světa z let 1930 a 1950 se dále utkají s domácím výběrem a základní skupinu zakončí zápasem proti Mexiku.

Uruguayská nominace pro MS v JAR:
Brankáři: Fernando Muslera (Lazio/It.), Juan Castillo (Deportivo Cali/Kol.), Martín Silva (Defensor Sporting),
obránci: Diego Lugano (Fenerbahce/Tur.), Diego Godín (Villarreal/Šp.), Andrés Scotti (Colo Colo/Chile), Jorge Fucile (Porto/Portug.), Martín Cáceres (Juventus/It.), Mauricio Victorino (Universidad de Chile), Maximiliano Pereira (Benfica/Portug.),
záložníci: Walter Gargano (Neapol/It.), Egidio Arévalo Ríos (Peňarol), Sebastián Eguren (AIK Stockholm/Švéd.), Diego Pérez (Monako/Fr.), Álvaro Pereira (Porto/Portug.), Ignacio González (Valencia/Šp.), Nicolás Lodeiro (Ajax/Niz.), Álvaro Fernández (Universidad de Chile),
útočníci: Luis Suárez (Ajax/Niz.), Diego Forlán (Atlético Madrid/Šp.), Sebastián Abreu (Botafogo/Braz.), Edinson Cavani (Palermo/It.), Sebastián Fernández (Banfield/Arg.).

Reklama

Související témata: