Hlavní obsah

Dunga náhradníky nevyužil, brazilská nominace je bez překvapení

JOHANNESBURG

Trenér brazilské reprezentace Dunga potvrdil konečnou nominaci pro fotbalové mistrovství světa. Podle očekávání nevyužil možnost povolat některého ze sedmi náhradníků, mezi kterými byl i bývalý nejlepší hráč světa Ronaldinho.

Foto: Eduardo Di Baia, ČTK/AP

Brazilský kouč Dunga.

Článek

Dunga už před třemi týdny oznámil prakticky konečnou třiadvacetičlennou nominaci a dalších sedm hráčů přidal jen proto, že to požadují regule FIFA. S Ronaldinhem mezi sedmičkou náhradníků byli také Paulo Henrique Ganso, Sandro, Diego Tardelli, Alex, Carlos Eduardo a Marcelo.

Mistra světa z roku 1994 Dunga se již s týmem připravuje v Jihoafrické republice. Před šampionátem Brazilce čekají přípravné zápasy se Zimbabwe a Tanzanií. V základní skupině se poté utkají s KLDR, Pobřežím slonoviny a Portugalskem.

Brazilská nominace na mistrovství světa v Jihoafrické republice:
Brankáři: Júlio César (Inter Milán/It.), Doni (AS Řím/It.), Heurelho Gomes (Tottenham/Angl.).
Obránci: Maicon, Lúcio (oba Inter Milán/It.), Daniel Alves (Barcelona/Šp.), Michel Bastos (Lyon/Fr.), Gilberto (Cruzeiro), Juan (AS Řím/It.), Luisao (Benfica Lisabon/Portug.), Thiago Silva (AC Milán/It.).
Záložníci: Gilberto Silva (Panathinaikos Atény/Řec.), Felipe Melo (Fiorentina/It.), Ramires (Benfica Lisabon/Portug.), Elano (Galatasaray Istanbul/Tur.), Kaká (Real Madrid/Šp.), Júlio Baptista (AS Řím/It.), Kléberson (Flamengo), Josué (Wolfsburg/Něm.).
Útočníci: Robinho (Santos), Luís Fabiano (Sevilla/Šp.), Nilmar (Villarreal/Šp.), Grafite (Wolfsburg/Něm.).

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články