Hlavní obsah

V konečné nominaci Itálie pro MS je i zraněný Camoranesi

Trenér italských fotbalistů Marcelo Lippi zařadil do konečné nominace pro mistrovství světa i zraněného záložníka Maura Camoranesiho. Třiatřicetiletý záložník Juventusu musel předčasně opustit dnešní trénink kvůli poranění levého kolena.

Foto: Darren Whiteside, Reuters

Mauro Camoranesi z Juventusu se raduje z branky do sítě Maccabi Haifa.

Článek

Na turnaj do Jihoafrické republiky, kde bude Itálie obhajovat zlato, se naopak nepodívají útočníci Giuseppe Rossi z Villarrealu a Marco Borriello z AC Milán. Místo v Lippiho výběru nezbylo také na brankáře Salvatore Sirigua, obránce Mattiu Cassaniho a záložníka Andreu Cossua.

Už dříve kouč vyřadil střelce vítězné penalty z finále mistrovství světa 2006 obránce Fabia Grossa a jeho spoluhráče z Juventusu záložníka Antonia Candrevu.

Camoranesi podle prvních vyšetření nemá poraněný meniskus, ale velmi pravděpodobně přijde o přípravná utkání s Mexikem a Švýcarskem. Podle agentury AP však lékaři věří, že záložník Juventusu se stihne vyléčit do prvního utkání na mistrovství s Paraguayí.

Vedle Camoranesiho je v konečné nominaci také osm dalších pamětníků triumfu na světovém šampionátu před čtyřmi lety v Německu: Gianluigi Buffon, Fabio Cannavaro, Gianluca Zambrotta, Daniele De Rossi, Gennaro Gattuso, Andrea Pirlo, Alberto Gilardino a Vincenzo Iaquinta.

Italská nominace pro mistrovství světa v JAR:
Brankáři: Gianluigi Buffon (Juventus), Morgan De Sanctis (Neapol), Federico Marchetti (Cagliari).
Obránci: Salvatore Bocchetti, Domenico Criscito (oba FC Janov), Leonardo Bonucci (Bari), Fabio Cannavaro, Giorgio Chiellini (oba Juventus), Christian Maggio (Neapol), Gianluca Zambrotta (AC Milán).
Záložníci: Mauro Camoranesi, Claudio Marchisio (oba Juventus), Daniele De Rossi (AS Řím), Gennaro Gattuso, Andrea Pirlo (oba AC Milán), Riccardo Montolivo (Fiorentina), Angelo Palombo (Sampdoria Janov), Simone Pepe (Udine).
Útočníci: Antonio Di Natale (Udine), Alberto Gilardino (Fiorentina), Vincenzo Iaquinta (Juventus), Giampaolo Pazzini (Sampdoria Janov), Fabio Quagliarella (Neapol).

Reklama

Související témata: