Hlavní obsah

Bylo to téměř dokonalé, liboval si Maradona

JOHANNESBURG

Trenér argentinských fotbalistů Diego Maradona věří, že se jeho svěřencům podaří po dnešní jasné výhře nad Korejskou republikou zopakovat scénář z mistrovství světa v roce 1986. Tehdy jako hlavní hvězda týmu porazil se svými spoluhráči stejného soupeře 3:1 a vykročil ke zlatu. V cestě mu před 24 lety stál jako osobní hlídač Huh Čung-mu, současný trenér Korejců.

Foto: ČTK/AP

Diego Maradona oslavuje vítězství Argentiny nad Koreou

Článek

Po dnešním vítězstvím 4:1 se Maradona rozplýval nad výkonem týmu, který si připsal další tři body a je prakticky v osmifinále. "Musím hráčům poblahopřát. Hráli přesně tak, jak jsme si řekli před utkáním. Byla to téměř dokonalá hra," uvedl Maradona s tím, že Korejci nebyli schopni jeho týmu vzdorovat. "Sice také skórovali, ale nedokázali ovládnout jakoukoliv část zápasu," prohlásil Maradona.

Hlavní hvězdou utkání byl autor prvního hattricku turnaje Gonzalo Higuaín, ale argentinský trenér nikoho konkrétního nevyzdvihoval. "Mám 23 špičkových hráčů a všichni jsou připraveni odevzdat pro argentinský dres na hřišti všechno. A to mi dělá velkou radost a dodává klid," řekl Maradona.

Ani Higuaín z třígólového představení nedělal žádnou vědu, i když z branek měl radost. "V první řadě je potřeba myslet na tým, ne na svoje góly. Proměnili jsme šance, které jsme v minulém zápase zahazovali," uvedl kanonýr Realu Madrid, který rozšířil svou bilanci v národním týmu na pět branek v sedmi utkáních.

"Celé mužstvo hrálo výborně, byl to skvělý výkon. Chtěli jsme udeřit a ve druhém poločase se to podařilo," pochvaloval si Higuaín, jenž dvěma góly po přestávce soupeře dorazil. Varoval však před sebeuspokojením. "Nemůžeme si dovolit polevit. Tohle je mistrovství světa a stát se může cokoli. Vedeme si dobře, ale musíme zůstat ve střehu," dodal.

Korejský kouč Huh Čung-mu z vysoké prohry tragédii nedělal. "Výsledek je pro nás nečekaný, ale bez ohledu na něj jsme stále ve hře o postup mezi posledních šestnáct týmů," řekl. "Výsledek 4:1 nebo 3:1 není z tohoto pohledu tak důležitý. Rozhodovat se bude v našem zápase s Nigérií," uvedl korejský kouč. Jako jeden z důvodů prohry označil, že se jeho hráčům nepodařilo pokrýt hvězdného Lionela Messiho.

Reklama