Hlavní obsah

Český trenér Zeman kritizuje ofenzivu italských fotbalistů na MS

ŘÍM

Největším problémem italských fotbalistů na světovém šampionátu v JAR je málo efektivní útok. Alespoň tak to vidí český trenér s dlouholetými zkušenostmi s italským fotbalem Zdeněk Zeman. Podle něj budou mít Italové problém zdolat i obranu Nového Zélandu.

Článek

Italové v úvodním vystoupení s Paraguayí zachraňovali alespoň remízu 1:1, když De Rossi vyrovnával po rohovém kopu. Jinak ale paraguayská obrana neměla problém odvracet italské útoky. Výběr trenéra Marcella Lippiho si tak chce napravit reputaci proti Novému Zélandu.

To se však podle Zemana lehčeji řekne, než udělá. "Vždyť tento tým vůbec nestřílí. A když nestřílíte, tak se těžko vyhrává," řekl Zeman v rozhovoru pro Sky Sport Italia. Nelze se prý stále spoléhat na standardní situace. "Čekají jen na rohy a přímé kopy, pak se nemohou divit, že to mají těžké," dodal Zeman.

Právě standardní situace hrály klíčovou roli při italské cestě za titulem mistrů světa na šampionátu před čtyřmi lety. Tehdy Itálie dala polovinu svých branek právě po rozích či přímých kopech. Podle Zemana je však třeba, aby byl tým nebezpečnější i v běžném útoku. "Útočníci by měli mnohem tvrději pracovat. Já osobně bych nechal hrát ty, kteří mají formu," dodal Zeman.

Reklama

Související témata: