Hlavní obsah

"Teď se hodně bojte", vzkazuje anglický tisk svým fotbalistům

LONDÝN

Britská média se podle očekávání pustila do kritiky anglické fotbalové reprezentace za výkon v utkání mistrovství světa s Alžírskem. Výběru trenéra Fabia Capella vyčítají, že hra byla "žalostná" a "marná" a že výkon týmu byl "fiaskem". Nyní prý hráčům nezbývá, než se bát o postup.

Foto: Roberto Candia, ČTK/AP

Zklamaní Angličané na čele s Frankem Lampardem opouštějí v pátek večer arénu po bezbrankové reméze s Alžírskem.

Článek

"Bezzubí tři lvi dokulhali k nudné remíze...a teď stojí na pokraji předčasného konce," píše Daily Mail.

Obavy z vypadnutí týmu již v základní skupině má The Times. "Žalostná Anglie v místě, odkud není návratu," hlásí nad fotografií Franka Lamparda, který si z frustrace nad neproměněnou šancí okusoval nehty. "Bojte se. Hodně se bojte," dodává autor článku.

Bývalý trenér Graham Taylor jako spolukomentátor BBC prohlásil, že v týmu Anglie není něco v pořádku. "Cítím, že je tam nějaký problém. Nikdo nehraje svou hru a není to poprvé. Řeč těla hráčů naznačuje, že tam je problém," míní Taylor.

Hanebný výkon

Daily Telegraph označil výkon Angličanů za "hanebný", Daily Express zas použil slovo "zmar". Podle redaktorů Guardianu postrádala hra Angličanů "jiskru, ducha a naději".

Kritiku sklidil také útočník Wayne Rooney, kterému zápas vůbec nevyšel a následně si stěžoval na to, že fanoušci tým vypískali. "Roo-boo-zela," hlásá titulek deníku Sun v parafrázi na Rooneyho zkratku Roo, bučení diváků a trubku vuvuzelu. "Vzteklý Rooney...a jeho tým v rozpacích," píše zas Matt Dickinson z The Times. "Není divu, že tě diváci vybučeli, Rooney," doplňuje Sun.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články