Hlavní obsah

Slováky čeká zápas o všechno. Pokud podáme top výkon, můžeme vyhrát, věří kouč Weiss

BLOEMFONTEIN

Zápas prakticky o všechno čeká dnes hodinu a půl po poledni slovenské fotbalisty na šampionátu v Jihoafrické republice. Po kolapsu ze závěru úvodního vystoupení proti Novému Zélandu hovoří matematika neúprosně. Pokud výběr trenéra Vladimíra Weisse neuhraje proti Paraguayi alespoň nerozhodný výsledek, jeho šance na postup ze skupiny se limitně přiblíží nule.

Foto: Fernando Vergara, ČTK/AP

Trenér Slovenska Vladimír Weiss.

Článek

V táboře slovenských fotbalistů panuje bojovná nálada, hráči i realizační tým si ale dobře uvědomují, že není čas na další zaváhání. „Zápas s Paraguayí hodně napoví o situaci v naší skupině. Možná už hrajeme o všechno,“ ví Vladimír Weiss starší, trenér Slováků.

Ten přiznal, že nevydařený závěr zápasu s Novým Zélandem, kdy jeho svěřenci přišli o výhru až ve třetí minutě nastavení, mužstvem bezprostředně po skončení duelu zacloumal. „Přijít o výhru takovýmhle způsobem je malá sportovní tragédie. Nálada po zápase byla smutná, za dva dni jsme se ale z toho dostali,“ odmítá Weiss, že by ztráta dvou cenných bodů Slováky poznamenala i pro zápas s Paraguayí.

Proti jihoamerickému týmu, který ve svém prvním střetnutí dokázal obrat o body Itálii, musí ale Slováci předvést diametrálně odlišný výkon. „Hlavně musí být bojovný. Bude to fyzicky i technicky náročnější. Paraguay nás přinutí hrát disciplinovaněji a rychleji než v prvním zápase,“ uvědomuje si Weiss.

Slovenskému stratégovi se proti Novému Zélandu nelíbilo, že hráči se v útočné fázi báli vzít zodpovědnost na sebe a směrem dopředu tak byli málo nebezpeční. To by se proti Paraguayi už nemělo opakovat. „Musíme být odvážnější v útoku a v obraně se nedopouštět chyb,“ vyhlašuje Weiss. „Musíme zvolit defenzivnější taktiku, protože Paraguay je skvěle technicky vybavená. My jsme zase silní v brejcích a doufám, že některý z nich využijeme,“ doplňuje obránce Marek Čech.

Cíl Slováků pro dnešek je jasný. „Chceme především neprohrát! Ale pokud každý z hráčů podá top výkon, můžeme soupeře zdolat. Teoreticky i fyzicky jsme na Paraguay připraveni,“ je přesvědčený Weiss, který už dopředu avizoval, že oproti úvodnímu vystoupení má v plánu udělat dvě změny v sestavě.

Reklama

Související témata: