Hlavní obsah

Van Nistelrooij není v nizozemské nominaci pro přípravný kemp

AMSTERODAM

Útočník Ruud van Nistelrooij si na mistrovství světa velmi pravděpodobně nezahraje. Jméno třiatřicetiletého fotbalisty Hamburku chybí na šestadvacetičlenném seznamu nizozemské reprezentace pro přípravný kemp, který začíná příští týden.

Článek

Bývalý kanonýr Manchesteru United a Realu Madrid původně po mistrovství Evropy v roce 2008 ukončil reprezentační kariéru, před časem si však svůj úmysl rozmyslel. Trenér Bert van Marwijk ho však do týmu nepovolal, přestože v něm nechybí Van Nistelrooijovi spoluhráči z Hamburku Eljero Elia a Joris Mathijsen.

Nominace není konečná. Chybí v ní například Arjen Robben s Markem van Bommelem z Bayernu Mnichov a Wesley Sneijder z Interu Milán, které čeká finále Ligy mistrů. Klaas-Jan Huntelaar z AC Milán a Rafael van der Vaart z Realu Madrid zase ještě mají ligové povinnosti.

Širší třicetičlenná nominace pro šampionát musí být oznámena do 12. května, konečný seznam 23 fotbalistů pak do 10. června. Nizozemci se v Jihoafrické republice utkají ve skupině s Dánskem, Kamerunem a Japonskem.

Reklama

Související témata: