Hlavní obsah

Eto'o po Millově kritice zvažuje, zda pojede na fotbalové MS

Kapitán kamerunských fotbalistů Samuel Eto'o zvažuje, že se dobrovolně vzdá účasti na blížícím se světovém šampionátu v JAR. Nelíbí se mu kritika jeho slavného krajana Rogera Milly, podle kterého hraje útočník Interu Milán dobře jen za klub, ale pro reprezentaci toho moc neudělal.

Foto: Nick Potts, ČTK/AP

Samuel Eto'o.

Článek

"Ptám se sám sebe, zda mi stojí za to na šampionátu hrát," uvedl Eto'o v pátečním rozhovoru pro francouzskou televizi Canal Plus Sport. "Ještě mám pár dní na rozmyšlenou a uvidím, zda je má účast nezbytná, protože tohle nemám ve své kariéře zapotřebí," řekl kanonýr Interu, s nímž v této sezóně slavil zisk tří trofejí včetně vítězství v Lize mistrů.

Milla, který čtyřmi góly dovedl Kamerun do čtvrtfinále šampionátu v roce 1990, tento týden prohlásil, že Eto'o udělal hodně pro svého minulého zaměstnavatele Barcelonu a pro Inter, ale nic pro národní tým. Eto'a to rozlítilo. "A co udělal pro tým on? Vždyť nevyhrál mistrovství, byl jen ve čtvrtfinále. A jaký při tom měl tým," prohlásil Eto'o.

Trojnásobný nejlepší hráč Afriky nastřílel v 94 zápasech za Kamerun 44 branek a je nejlepším střelcem národního mužstva v historii. Rovněž dovedl tým ke dvěma triumfům na africkém mistrovství, kde je s 18 góly historickým rekordmanem, a k výhře na olympijských hrách v Sydney 2000.

Kamerun se na šampionátu představí ve skupině E s Nizozemskem, Dánskem a Japonskem. V rámci přípravy dnes změří síly s dalším účastníkem mistrovství Slovenskem.

Reklama