Hlavní obsah

Další hvězda Chelsea je mimo hru, Nigérii bude na MS chybět Mikel

LAGOS

Další hvězdou, která kvůli zranění přijde o fotbalové mistrovství světa v JAR, je klíčový záložník Nigérie John Obi Mikel. Ten se musel na začátku května podrobit operaci kolena, a přestože se zdálo, že šampionát stihne, dnes tým opustil, jelikož nechce předčasným návratem riskovat svou kariéru. Uvedl to šéf nigerijské výpravy Emmanuel Attah.

Článek

"Mikel opustil kádr poté, co týmu sdělil, že nehodlá riskovat. Po nedávné operaci se necítí stoprocentně připraven," sdělil novinářům Attah.

Třiadvacetiletý tvořivý záložník je tak již čtvrtým hráčem londýnské Chelsea, který přijde o šampionát kvůli zranění. Poslední zápas sezóny se stal osudným kapitánovi Německa Michaelu Ballackovi, uzdravit se nestihl ani kapitán Ghany Michael Essien a vážně ohrožený start je i u kapitána Pobřeží slonoviny Didiera Drogby, který si v pátečním přípravném utkání s Japonskem zlomil ruku.

Mikel patří k největším hvězdám afrického fotbalu a dvakrát byl vyhlášen nejlepším mladým hráčem Afriky. Jako sedmnáctiletý odešel do norského Lyn Oslo, odkud se po roce stěhoval do Chelsea. Za ni odehrál již 153 soutěžních zápasů, z toho 32 v letošní mistrovské sezoně. V dubnu si však lehce poranil koleno a musel na menší operační zákrok.

Dlouho věřil, že bude schopen pomoci Nigérii na šampionátu, ale sbírku 34 reprezentační startů zatím nerozšíří. Jeho místo v nominaci by měl zaplnit jeden ze sedmičky hráčů vyřazených ze širšího výběru.

Reklama

Související témata: