Hlavní obsah

Drogba, Beckham, či Ronaldinho. Hvězdy zraněné a zhrzené budou na MS chybět

PRAHA

Mistrovství světa ve fotbale už klepe na dveře a téměř každý den přibývá na marodku jeden hráč. Bohužel pro fanoušky se většinou jedná o borce, kteří měli být nejen oporami svých týmů, ale hvězdami šampionátu, od nichž se očekávalo, že ukáží nejpopulárnější sport v plné kráse.

Foto: Denis Balibouse, Reuters

Útočník Pobřeží slonoviny Didier Drogba si v sobotním utkání zlomil ruku, přesto je prý velká šance, že by na šampionátu hrál.

Článek

Zatímco někteří hráči museli účast na šampionátu oželet už týdny před mistrovstvím, jiní přibyli v posledních dnech a několik jich čeká na konečný verdikt lékařů. Mezi ohrožené patří i největší hvězda španělského útoku Fernando Torres, který by měl do hry zasáhnout až v průběhu mistrovství. Za uzdravení jeho i dalších hráčů se modlí milióny fanoušků různých vyznání.

Největší hvězda fotbalistů Pobřeží slonoviny Didier Drogba si v sobotním přátelském utkání proti Japonsku zlomil loketní kost a musel podstoupit operaci. Podle informací africké výpravy je však velká šance, že by přece jen nemusel o MS přijít.

Mnohem větší je ale počet hvězd, které trenéři nechali doma. Ty nejznámější nabízíme v tabulce zhrzených. K největším překvapením patří absence podle odborníků nejlepšího defenzivního záložníka světa Argentince Estebana Cambiassa.

Do třiadvacetičlenných kádrů se však nevešly ani čtyři brazilské superstar, chybí i dvě opory úřadujících mistrů Evropy a také italští mistři světa, včetně střelce vítězné penalty z finálového rozstřelu z minulého šampionátu v Německu Grossa.

Zraněné hvězdy
AdlerNěmeckobrankář
BallackNěmeckozáložník
FerdinandAnglieobránce
BeckhamAngliezáložník
DrogbaPobř. slon.útočník
MikelNigériezáložník
EssienGhanazáložník
AmanatidisŘeckoútočník
Zhrzené hvězdy
RonaldinhoBrazílieútočník
RonaldoBrazílieútočník
PatoBrazílieútočník
AdrianoBrazílieútočník
ZanettiArgent.obránce
CambiassoArgent.záložník
RiquelmeArgent.záložník
KurányiNěmeckoútočník
WalcottAnglieútočník
BenzemaFrancieútočník
NasriFranciezáložník
SennaŠpanělskozáložník
GüizaŠpanělskoútočník
ToniItálieútočník
TottiItálieútočník
GrossoItálieobránce

Reklama

Související témata: