Hlavní obsah

Messi: Sním o titulu a věřím, že nás k němu Maradona dovede

Říkají o něm, že je nejlepším fotbalistou planety. Argentinský útočník Lionel Messi teď věří, že v silách jeho týmu je získat titul mistrů světa. „Tahle trofej mi zatím chybí,“ říká Messi v rozhovoru pro web FIFA.com.

Foto: Enrique Marcarian, Reuters

Argentinský trenér Diego Maradona (vpravo) mluví s největší hvězdou svého výběru Lionelem Messim.

Článek

V jaké se cítíte formě krátce před začátkem šampionátu?

Sezóna byla dlouhá a náročná, ale cítím se velmi dobře. Mám velkou motivaci.

Je onou motivací zisk titulu mistrů světa?

Přesně tak. Ještě jsem nedosáhl všeho, po čem toužím. Chybí mi především titul mistra světa. Věřím, že navážu na dobrou sezónu s Barcelonou a titul s argentinskou reprezentací získám.

Máte i další osobní cíle?

Hodlám se den ze dne zlepšovat. Chci být na hřišti ještě dokonalejší. Učím se, protože všechno zdaleka neumím. Nechci nic opomenout a k tomu mi může pomoci právě tento světový šampionát.

Před čtyřmi roky na šampionátu v Německu jste byl talentovaným mladíkem. Nyní jste hráčem, který má táhnout mužstvo. Cítíte na sobě velký tlak?

Ano, ale na ten jsem zvyklý. Mám více odpovědnosti, ale také více možností, jak se realizovat. Ten tlak ale nenesu sám. Máme v sobě všichni velkou touhu po poháru a stále prožívám radost z každého vítězství. Jsme velmi optimističtí a uděláme vše, abychom získali trofej pro mistry světa.

Co může Argentina nabídnout?

Máme velmi silné mužstvo, které má specifický způsob hry, svůj styl a charakter. Tvoří je silné fotbalové osobnosti, které svoje schopnosti dokážou přenést do národního mužstva.

Ale z kvalifikace postoupila Argentina na poslední chvíli…

Kvalifikace je minulostí. Bylo mnoho důvodů, proč pro nás byla tak obtížná. Každý z nás si z ní ale vzal poučení. Mistrovství světa bude něco jiného. Vnímám to velké očekávání Argentiny, která touží po titulu. Máme vynikající hráče, kteří tvoří velké mužstvo. Titul bude náš. Trenér Diego Maradona, který ho před čtyřiadvaceti roky získal, nás k němu dovede.

Zní to, jako byste nepočítali se soupeři. Nepodceňujete je?

V žádném případě! Na mistrovství světa není žádný lehký soupeř. Nigérii jsem viděl v Africkém poháru, patří k nejlepším týmům na kontinentu. O Korejské republice a Řecku toho tolik nevím. Ale věřím v náš talent a naše schopnosti. Skupinou bychom měli projít bez velkých problémů. Ve vyřazovací části to už bývá taková loterie, záleží na více okolnostech a štěstí. Ale my to dokážeme, nebojíme se nikoho a jsme schopni kohokoliv porazit, i když silných mužstev se stejným cílem do Jižní Afriky přijelo víc. Naše touha, zvednout nad hlavu zlatý pohár, je však obrovská a dovede nás k vítězství.

Reklama

Související témata: