Hlavní obsah

Van Persie: Semifinále je naší povinností

PRAHA

Tým nizozemských oranžových „tulipánů“ sice zůstává v prognózách odborníků poněkud opomíjen, ale mohl by se probojovat hodně vysoko. Jeho nejsilnější stránkou je ofenzíva a na rozdíl od jiných turnajů nizozemské hvězdy tvoří jednolitý tým. Alespoň to sami říkají...

Článek

„Jsme fyzicky i duševně skvěle připravení. Chceme dojít nejméně do semifinále. To je povinnost vůči naší zemi,“ říká hvězda nizozemského útoku Robin van Persie.

"Máme před sebou velký cíl, ale za ním půjde velmi silné a soudržné mužstvo. Nizozemsko čeká na velký úspěch už dlouho a nikdy neudělalo na světovém šampionátu ten poslední krok,“ dodal Mark van Bommel.

Nizozemci nejednou dojeli na hádky v mužstvu. Něco takového prý tentokrát nehrozí. „Kouč nás drží zkrátka a udržuje v mužstvu pohodu. Vtiskl mu také herní styl, který vychází z tradiční předností holandských fotbalistů,“ zdůraznil van Persie.

Nizozemsko skončilo na MS dvakrát druhé v letech 1974 a 1978. V roce 1988 vyhrálo mistrovství Evropy, ale od té doby nic. Na minulém šampionátu vypadlo už v osmifinále s Portugalskem, po utkání plném bitek a vyloučených. „Věřím, že něco takového už se nestane. Bylo to hrozné, všechno zavinil rozhodčí,“ pravil přímý aktér skandálního duelu Rafael van der Vaart.

Kouč Bert van Marwijk čeká na nejčerstvější zprávy o zraněném Robbenovi. „Snad stihne už první zápas. Je to velký hráč, moc by nám chyběl,“ přiznal.

Reklama

Související témata: