Hlavní obsah

Buffon má vyhřezlou ploténku, jeho další účast na MS je nejistá

IRENE

Brankář italských fotbalistů Gianluigi Buffon má lehce vyhřezlou ploténku a jeho další účast na světovém šampionátu v Jihoafrické republice tak je vážně ohrožena. Diagnózu potvrdilo dnešní vyšetření, kterému se mistr světa z roku 2006 podrobil v nemocnici v Pretorii.

Článek

Vedení mužstva neupřesnilo, jak dlouho může trvat Buffonova rekonvalescence. "Nemůže to být stanoveno přesně, je těžké určit datum návratu," řekl fyzioterapeut italského týmu Enrico Castellacci.

Jisté je, že brankář Juventusu Turín, který v pondělním prvním zápase Itálie proti Paraguayi odchytal jen první poločas, zůstane s týmem, podle všeho ale zmešká další dvě utkání skupiny proti Novému Zélandu a Slovensku. Buffonovo místo pravděpodobně zaujme jeho náhradník Federico Marchetti, který dokončil zápas s Paraguayí.

Buffon není prvním brankářem, který má na MS zdravotní problémy. Šampionát předčasně skončil pro francouzskou trojku Cédrika Carrassa, který si poranil lýtko. Vedení francouzského týmu FIFA požádalo o dodatečné povolání náhradníka, ale neuspělo. Stejný osud by zřejmě potkal i Italy, kdyby potřebovali zacelit mezeru po Buffonovi.

Reklama

Související témata: