Hlavní obsah

Brankář Buffon se po MS podrobí operaci zraněných zad

Italský fotbalový brankář Gianluigi Buffon se nevyhne operaci vyhřezlé ploténky, která ho připraví o zbytek mistrovství světa v JAR. Přestože Itálii již v obhajobě titulu asi nepomůže, chce zůstat s týmem až do konce turnaje a operaci se podrobí až po něm. Podle odhadů lekařů by měl chybět až čtyři měsíce.

Foto: Roberto Dandia, ČTK/AP

Italský brankář Gianluigi Buffon po inkasované brance v utkání s Paraguayí.

Článek

"Po šampionátu půjdu na operaci," řekl Buffon. Stále tajně doufá, že ho zranění v průběhu turnaje přestane limitovat natolik, aby mohl týmu pomoci alespoň v případě, že by se Itálie dostala do semifinále. "Musím ale myslet především na své zdraví. Ještě uvidím, jak se vše bude vyvíjet. Chci ale zůstat s týmem," dodal snoubenec české modelky Aleny Šeredové.

Čtyřnásobný nejlepší brankář světa a devítinásobný nejlepší brankář italské ligy nastoupil do prvního utkání na šampionátu proti Paraguayi, kvůli silným bolestem zad však musel o poločase vystřídat a na jeho místo přišel Federico Marchetti. Následné vyšetření ukázalo, že má Buffon vyhřezlou ploténku.

Na tuto informaci se rozhodl reagovat také Buffonův zaměstnavatel Juventus, který si okamžitě přivedl z AC Milán brankáře Marca Storariho, který má jedničku týmu po dobu zranění nahradit.

Reklama

Související témata: