Hlavní obsah

Argentinec Tévez: S Němci to bude válka, v níž se poučíme ze starých chyb

Šestadvacetiletý kanonýr Manchesteru City Carlos Tévez proti Mexiku dvěma góly potvrdil, jak skvěle se umí prosadit v koncovce. V Premier League dal v této sezóně 23 gólů, na MS se trefil zatím dvakrát. Pro server fifa.com a zahraniční média hovořil nejen o nedělní výhře 3:1...

Foto: Enrique Marcarian, Reuters

Argentinský útočník Carlos Tévez se raduje z branky.

Článek

Čekal jste tak hladký průběh zápasu s Mexikem?

On vůbec nebyl hladký. Mexičané začali velmi dobře. Snažili se nás dostat pod tlak, protože vycítili, že my jsme v úvodu nemohli nalézt rytmus. Klíčové byly dva góly krátce po sobě.

Postup jste zpečetil třetím krásným gólem. V zápase jste se prosadil poprvé na šampionátu. Co stálo za vaším střeleckým probuzením?

Diego Maradona mi řekl, abych myslel jako útočník. Nabádal mě, abych se nesnažil za každou cenu hrát jako záložník. Mám radost hlavně za tým. Musíte předvádět to nejlepší, abyste byli v sestavě našeho skvělého mužstva. Ale já cítím životní formu v reprezentaci během své kariéry a věřím, že týmu ještě hodně pomůžu.

Když vás střídal Verón, vypadal jste hodně rozezleně...

Cítil jsem, že hraju dobře. A v takové situaci nechce jít nikdo ze hřiště. Byl jsem naštvaný, ušklíbnul jsem se. Neměl jsem to dělat, spoluhráčům jsem se omluvil.

Lionel Messi zatím nedává góly, není to zklamání?

V žádném případě! On hraje výborně a šance nám připravuje. Máme tu nejlepší útočníky planety. A střelecká tíha neleží jen na Messim. Všichni ho hodně hlídají, někdy i za hranicí pravidel. Leo určitě gól dá a věřím, že nejdůležitější na šampionátu.

Němci rozstříleli Anglii, jaký to je čtvrtfinálový soupeř?

Velmi těžký, když dali Angličanům čtyři góly. Hrají ve vysokém tempu, jejich fotbal je fyzicky hodně náročný. V útoku jsme ale lepší, takže je přestřílíme.

Na MS 2006 vás Němci právě ve čtvrtfinále vyřadili...

V tom utkání jsem hrál. Tenkrát jsme byli lepším týmem, ale nepřál nám rozhodčí. Podlehli jsme až na penalty. Bude to totální válka, ale neměli bychom k tomu přistupovat jako k možnosti pomstít se. Spíše se musíme poučit ze starých chyb.

Reklama

Související témata: