Hlavní obsah

Proti Česku půjdou Severní Irové i s kanonýrem Healym

LONDÝN

Fotbalisté Severního Irska vstoupí do kvalifikace o postup na mistrovství světa v Jihoafrické republice 2010 i s kanonýrem Davidem Healym ze Sunderlandu. Nejlepší střelec bojů o účast na letošním Euru nechybí ve středu zveřejněné nominaci trenéra Nigela Worthingtona, jehož svěřenci se s českým týmem utkají 10. září v Belfastu.

Článek

Healy se v kvalifikaci o turnaj v Rakousku a Švýcarsku trefil celkem třináctkrát, čímž stanovil nový rekord, když o jeden gól překonal chorvatského kanonýra Davora Šukera. Navzdory střeleckému výkonu devětadvacetiletého útočníka však Severní Irové na evropský šampionát nepostoupili.

Střelec Sunderlandu je současně s 34 góly v 64 zápasech historicky nejlepším kanonýrem Severního Irska.

Severní Irové odstartují kvalifikaci o šampionát pořádaný v Jihoafrické republice 6. září zápasem v Bratislavě proti Slovensku, o čtyři později hostí výběr trenéra Petra Rady v Belfastu.

Nominace Severního Irska:
Brankáři: Maik Taylor (Birmingham), Alan Mannus (Linfield), Jonathan Tuffey (Partick Thistle).
Obránci: Chris Baird (Fulham), Stephen Craigan (Motherwell), Gareth McAuley (Ipswich Town), Jonathan Evans (Manchester United), Michael Duff (Burnley), Ryan McGivern (Manchester City), George McCartney (West Ham United), Aaron Hughes (Fulham).
Záložníci: Steven Davis (Glasgow Rangers), Michael O'Connor (Crewe Alexandra), Sammy Clingan (Norwich), Chris Brunt (West Bromwich), Dean Shiels (Hibernian), Keith Gillespie (Sheffield United).
Útočníci: David Healy (Sunderland), Warren Feeney (Cardiff), Martin Paterson (Burnley), Kyle Lafferty (Glasgow Rangers), Peter Thompson (Stockport County).

Reklama

Související témata: